De abri is langs het nieuwe wegdeel is al klaar en kan na het weekend in gebruik genomen worden.
De abri is langs het nieuwe wegdeel is al klaar en kan na het weekend in gebruik genomen worden. Bouwcombinatie brug Ouderkerk

N522 bij brug Ouderkerk komend weekeinde afgesloten voor autoverkeer

24 november 2021 om 14:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Vanwege werkzaamheden van de provincie Noord-Holland op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel wordt de N522 ter hoogte van de Brug Ouderkerk in het weekend van 26 tot 29 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A10 omgeleid.

In het weekend van vrijdag 26 november (20.00 uur) tot en met maandagmorgen 29 november (06.00 uur) worden er werkzaamheden uitgevoerd bij de kruising van de Burgemeester Stramanweg (N522) en Hoger Einde. De N522 is daarom ter hoogte van de Brug Ouderkerk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluitingen Hoger Einde-Noord en Hoger Einde-Zuid (tot huisnummer 18) met de N522 zijn dan afgesloten. De toegang naar de brug vanuit Amstelveen is afgesloten vanaf kruising Amstelslag. Bestemmingsverkeer naar de Amstelzijde blijft in het weekend wel mogelijk vanuit Amstelveen. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A10 zuid.

FIETSERS Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft mogelijk. Fietsers voor de Hoger Einde-Noord worden omgeleid via het Molenpad. Bussen en hulp- en nooddiensten worden eveneens langs het werk geleid en kunnen over de brug rijden.

NIEUWE SITUATIE Vanaf maandag 29 november zal, voor een periode van twee weken, slechts 1 opstelstrook vanuit Hoger Einde-Zuid naar Burgemeester Stramanweg (N522) beschikbaar zijn. Ook wordt een tijdelijk fietspad aangelegd aan de oostzijde van de nieuwe kruising voor fietsverkeer uit beide richtingen. Zo is er na het weekend een aansluiting voor fietsers tussen Hoger Einde-Zuid en het doorgaande fietspad parallel aan de N522 en Hoger Einde-Noord. Het gemotoriseerd verkeer tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen rijdt dan via de nieuwe (noordelijke) rijbaan. Aan de zuidzijde van deze nieuwe rijbaan is dan een tijdelijke bushalte ingericht voor de halte van buslijn 171 in de richting Amsterdam-Arena.

BRUG De werkzaamheden aan de kruising van de N522/Hoger Einde maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. 

INFORMATIE Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw-app van de aannemer: N522 BOK en via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie