Op woensdag 15 maart vonden verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschapsbesturen.
Op woensdag 15 maart vonden verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschapsbesturen. Foto: Gemeente Amstelveen

Administratieve fout zorgt voor nader onderzoek stembureau

23 maart 2023 om 14:26 Politiek

AMSTELVEEN Vanmorgen is door het gemeentelijk stembureau een tweede zitting in het raadhuis gehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van een verzoek van het centraal stembureau Haarlem om een stembureau nader te onderzoeken. Er was een administratieve fout gemaakt die stembureau 12: Woonzorgcentrum De Luwte betrof. Het gemeentelijk stembureau had bij het maken van het proces-verbaal dit stembureau niet opgenomen in het lijstje van stembureaus waarvoor de stembewijzen op 17 maart opnieuw waren geteld.

De tweede zitting van het gemeentelijk stembureau begon vanmorgen om 9.45 uur en duurde tot 10.45 uur gesloten. Uit het nader onderzoek is gebleken dat de stembewijzen van stembureau 12 wel herteld waren, maar dat dit abusievelijk niet was opgenomen in het proces verbaal van het gemeentelijk stembureau. Het was volgens een gemeentewoordvoerder een administratieve overnamefout, die niets aan de uitslag verandert.

De uitslagen van de verkiezingen in Amstelveen (ook per stembureau) zijn te vinden op: amstelveen.nl/verkiezingen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie