Stieneke Kruijer.
Stieneke Kruijer. GroenLinks

GroenLinks stelt college vragen over kredietregistratie Amstelveners

3 januari 2023 om 17:00 Politiek

AMSTELVEEN Mensen die een schuldhulptraject ingaan, worden geregistreerd door Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze registratie blijft op dit moment vijf jaar zichtbaar na afloop van de schuldsanering. 

Grote steden gaan deze registratie na zes maanden schrappen. Dit is aanleiding voor Stieneke Kruijer, raadslid van GroenLinks Amstelveen, om hierover vragen aan het college te stellen. Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht gaan per 1 januari de zogeheten BKR-registratie van mensen die met succes een schuldhulp-traject afrondden, na een half jaar verwijderen. Zij vinden de termijn van vijf jaar onnodig belemmerend voor mensen die na een moeizame periode verder willen gaan met hun leven. 

Stieneke Kruijer: “Een registratie kan voor mensen een grote belemmering betekenen om hun leven weer op orde te krijgen.” Zij vraagt het college of Amstelveen, in navolging van bovengenoemde grote steden, de BKR-registratie van Amstelveners die met succes een schuldhulptraject hebben doorlopen, ook actief gaat verwijderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie