Stieneke Kruijer (GroenLinks) en Wil Roode (SP) bij AM Match.
Stieneke Kruijer (GroenLinks) en Wil Roode (SP) bij AM Match. SP/GroenLinks

SP en GroenLinks vragen gemeente om steun voor kwetsbare jongeren

30 maart 2021 om 10:48 Maatschappelijk

AMSTELVEEN GroenLinks en de SP hebben de gemeente om steun gevraagd voor de pilot die Ons Thuis ongeveer drie jaar geleden is gestart om jongeren die op hun 18e jaar de praktijkschool verlaten een verlengde leerweg te bieden. Het doel van deze leerweg is om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten voor jongeren in een kwetsbare positie. De deelnemers  kunnen dankzij deze verlengde leerweg een startkwalificatie behalen of een baan vinden. 

 In augustus 2020 zijn de eerste leerlingen van deze verlengde leerweg geslaagd. Zeven leerlingen volgden aan de Academie van Ons Tweede Thuis een traject van anderhalf jaar waarin zij allerlei trainingen volgden met als uiteindelijk doel een passende werkplek te vinden, betaald of onbetaald. 

COMPLEX GEHEEL Onlangs is de derde pilot va start gegaan. Uit gesprekken met Ons Tweede Thuis die de SP en GroenLinks hebben gevoerd, is gebleken dat financiering van deze verlengde leerweg een complex geheel is en er nog afspraken moeten worden gemaakt met de gemeente voor het vervolg. Ook het betalingssysteem is diffuus. “Mensen met een beperking staan nooit voor in de rij als het gaat om ondersteuning en juist in deze tijden van corona willen GroenLinks en de SP de stand van zaken weten over hoe dit soort trajecten verlopen,” aldus SP-burgerraadslid Wil Roode. “Het is belangrijk dat we helderheid hebben over de taakverdeling,” aldus GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer:’

WERKVERDELING De twee partijen hebben over deze kwestie vragen aan het college van B en W gesteld. Ze willen onder meer weten in hoeverre de gemeente Amstelveen zowel beleidsmatig als financieel betrokken is geweest bij deze pilot. Verder vragen ze of de gemeente van plan os om mee te werken als er een vervolg komt op deze pilot en welke ondersteuning dan geboden wordt. Ook willen ze weten hoe het college bij voortzetting van de pilot de werkverdeling ziet tussen Ons Tweede Thuis, AM Match en het Werkplein van de gemeente op gebied vam begeleiding van kwetsbare jongeren voor het behalen van een startkwalificatie of het verkrijgen van een baan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie