Goed voor Amstelveen wil het aantal vliegbewegingen op Schiphol terugdringen naar 400.000.
Goed voor Amstelveen wil het aantal vliegbewegingen op Schiphol terugdringen naar 400.000. Foto: René de Leeuw

Goed voor Amstelveen op 1 in kieswijzer website ‘Vliegen aan Banden’

25 februari 2022 om 11:19 Politiek

AMSTELVEEN De website Vliegen aan Banden heeft na beoordeling van de standpunten van de politieke partijen over de luchtvaart, de nieuwe lokale partij Goed voor Amstelveen op plek 1 gezet in de kieswijzer op zijn site. Daarna volgens GroenLinks, SP, ChristenUnie en de PvdA. Vliegen aan Banden is de website van Paul van der Maesen de Sombreff die zich zorgen maakt over de toekomst van de planeet en zich keert tegen groei van de luchtvaart.

Het standpunt van Goed voor Amstelveen krijgt vanuit dat standpunt gezien een goede beoordeling van de website. Goed voor Amstelveen pleit in het verkiezingsprogramma onder meer voor duidelijke en eerlijke communicatie van Schiphol naar inwoners met transparante informatie over lucht- en geluidsmetingen. Verder wil de partij een stop op alle nachtvluchten en terugdringing van het aantal vliegbewegingen naar 400.000. Ook wil de partij onderzoeken over effecten op de gezondheid die voor iedereen opvraagbaar zijn.

Goed voor Amstelveen geeft daarbij aan dat zij als lokale partij een niet al te grote invloed op Schiphol heeft, omdat het onder de regio valt. ‘Daar zijn vele partijen bij betrokken. Toch zijn wij heel duidelijk wat wij voor inwoners uit Amstelveen willen. Amstelveen ligt in één van de regio’s waar de luchtkwaliteit slecht is en geluidsoverlast is toegenomen. Aangezien de economie enorm belangrijk is en gezondheid veel te weinig gewogen wordt, wil Goed voor Amstelveen een stop op alle nachtvluchten die niet nodig zijn,’ aldus de partij. Goed voor Amstelveen ziet verder graag dat er meer gebruik wordt gemaakt van (nacht)treinen ten gunste van beperking vliegverkeer en terugdringen van luchtvervuiling. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie