De vissen weden gevangen en verhuisd naar de Amstel.
De vissen weden gevangen en verhuisd naar de Amstel. Eigen foto

Lijst Höcker bezorgd over waterkwaliteit in Amstelveen na redding van vissen in ademnood

22 juni 2021 om 08:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Gemeenteraadslid Jacqueline Höcker maakt zich zorgen over de kwaliteit van het oppervlaktewater in Amstelveen na recente berichten in onder meer het Amstelveens Nieuwsblad over een actie waarbij naar lucht happende vissen in het water nabij de Voornsehoek in Amstelveen gered moesten worden. Ze heeft hier namens haar eenpersoonsfractie Lijst Höcker vragen over gesteld aan het college  

Volgens haar doet dit probleem zich op meerdere plekken in Amstelveen voor, zoals bij park Middenhoven nabij het winkelcentrum. Er is daar bij warm weer nog amper water te ontdekken en de modderige gronden hebben veel stank tot gevolg. ‘Naar lucht happende vissen en vissen die omgedraaid in het water liggen, moeten een groot signaal zijn dat achterstallig onderhoud van oevers en bodem levensbedreigend voor het leven onder water is,’ stelt Jacqueline Höcker.

WATERKWALITEIT Ze vraagt het college onder meer of het zich ervan bewust is dat de waterkwaliteit in gemeente Amstelveen niet overal goed is. Ze wijst op de risico’s van uitbreken van botulisme in warme zomermaanden en wil weten hoe de communicatie over de waterkwaliteit verloopt met Waternet en andere organisaties die hiervoor verantwoordelijk zijn. Ze vraagt verder om een overzicht van de werkzaamheden en acties die Waternet in de planning heeft staan.Tot slot wil ze weten wat de gemeente zelf gaat doen om de waterkwaliteit te versterken en te verbeteren nabij de Voornsehoek, de vijvers in Middenhoven en ander plaatsen in Amstelveen waar het water zuurstofarm is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie