Afbeelding
Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Optimaal internet in Amstelveen

2 december 2022 om 13:40 Partnercontent

Als je in Amstelveen woont, dan heb je een behoorlijk verstandige keuze gemaakt. Je hebt de beslissing genomen om te kiezen voor meer groen, meer ruimte en meer rust. Tegelijkertijd heb je gekozen voor de nabijheid van de grote stad en derhalve alle voorzieningen, erg slim. Toch loop je hier in Amstelveen net zo goed tegen de problemen aan die andere mensen ook hebben. Neem nu bijvoorbeeld eens thuiswerken. Door de corona maatregelen zijn mensen erachter gekomen dat thuiswerken soms noodzakelijk is, maar het ook heel handig kan zijn. Het kan echter handig zijn, mits je de juiste benodigdheden hebt. Dit is waar internet om de hoek komt kijken. Natuurlijk al nodig zonder het thuiswerken, maar des te meer essentieel geworden nadat de corona maatregelen haar intrede deden. Laten we daarom maar snel eens gaan kijken hoe thuiswerken en internet zich tot elkaar verhouden! 

Internetverbinding

Voor de meeste banen of bedrijven heb je wel een internetverbinding nodig. Je wil bestanden opslaan in de cloud, communiceren met je collega’s en/of klanten via een verbinding of via de mail, dingen kunnen opzoeken en ga zo maar door. Voor het thuiswerken geldt dan meer dan ooit dat je een hele goede internetverbinding nodig hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan glasvezel. Op het gebied van internetverbindingen en dergelijke is glasvezel een van de beste van de beste, de crème de la crème. Je doet er dus verstandig aan om hiervoor te kiezen, of je op zijn minst een beetje in te lezen over dit type internetten. Hieronder vertellen we je nog iets over een specifiek type van glasvezel, lees maar snel verder!  

Gigabit

We hebben je al een beetje lekker gemaakt met dit onderwerp, maar gigabit internet is de oplossing voor thuiswerken. Blij maken met een dooie mus, dat kennen wij niet. Zodra je kiest voor gigabit internet sta je helemaal verbijsterd te kijken naar de snelheid van je internet. Gigabit wordt nog niet door veel providers in Nederland aangeboden, dus kijk goed naar wie je dit wél kan aanbieden. De providers die je dit kunnen aanbieden zorgen voor een speciale technologie met glasvezel internet. Deze technologie wordt ook wel XGS-PON genoemd en resulteert in een 8Gbps snelheid in huis. 8Gbps, dat is dus 8000 MB per seconde! Niet te evenaren en dit zal als resultaat hebben dat je nooit meer lang hoeft te wachten op het laden van een filmpje op je telefoon of het versturen van een mail via je laptop. 

Wat nu?

Wat je dan nu moet doen? We raden je nu aan om eens te gaan kijken wat er allemaal mogelijk is op je adres. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat je allemaal kunt realiseren op jouw adres, want niet overal is hetzelfde beschikbaar. Zo is de hierboven genoemde XGS-PON technologie nog niet op elk adres beschikbaar, maar is ook glasvezel niet overal een mogelijkheid. Zodra je dit allemaal hebt bekeken, kun je je eens verdiepen in wat jij de moeite waard vindt en of je gaat kiezen voor normale glasvezel of XGS-PON! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie