Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit kun jij doen tegen de warmte op kantoor in Amstelveen

10 februari 2021 om 10:01 Partnercontent

Op het moment ligt Nederland onder een pak sneeuw, maar over een paar maanden herinneren we ons dat niet eens meer. Dan klagen we juist volop over de hitte. Zo lang zal het immers niet meer duren voordat de zomer aanbreekt. Het is in onze huizen dan ontzettend warm, waardoor het slapen niet echt aangenaam is. Ook op je kantoor in Amstelveen kan het dan ondraaglijk warm worden. Gelukkig kun je wel wat doen tegen deze vervelende hitte. Met de onderstaande tips zul zowel jij als je werknemers minder last hebben van de warmte. 

 Airco

Zo moet je zeker zorgen voor airconditioning op kantoor. Over het algemeen zijn ruimtes met airco namelijk vele malen koeler. De nieuwere kantoorgebouwen hebben ondertussen meestal al de beschikking over een betere klimaatbeheersing, maar voor de oudere panden is dit niet geval. Het is dan ook verstandig om airco te kopen als je dit nog niet hebt. Daarnaast is het onderhouden van de airconditioning ook erg belangrijk, wat tevens het geval is als je een ventilator hebt. Een vervuilde airco kan namelijk tot meer dan 15 procent aan verkoelingskracht inleveren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en moet je dus voorkomen.

 Drinken

Het klinkt misschien heel logisch, maar toch wordt het nog wel eens vergeten: je moet voldoende water drinken bij hitte op kantoor. Voldoende hydratatie is namelijk van essentieel belang voor je lichaam, terwijl het ook nog eens verkoelend zal werken. Zo sla je dus twee belangrijke vliegen in één klap. Het is tijdens de warme dagen juist niet echt verstandig om koffie te drinken. Ook alcohol en andere dranken met cafeïne moet je laten staan. Deze drankjes zullen je namelijk alleen maar uitdrogen. Lauwwarme kruidenthee is juist wel verstandig om te drinken, dit zal je lichaamstemperatuur onder controle houden. 

 Eten

Natuurlijk zul je ook moeten eten als het warm is op kantoor. Het is aan te raden om geen proteïnerijke maaltijden te eten. Het metabolisme in je lichaam zal hierdoor namelijk toenemen, waardoor je het nog warmer zult krijgen. Het is juist een stuk beter om veel groente en fruit naar binnen te werken. Vooral de waterhoudende producten als komkommers, tomaten en watermeloenen werken zeer goed. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om pittige gerechten te eten. Spicy eten kan je namelijk ook verkoelen, wat met name komt doordat het zal zorgen voor meer transpiratie. 

 Kleding

Daarnaast kun je ook je kleding aanpassen aan de warmte. Mogelijk is de werkgever niet blij met je als je een korte broek en teenslippers aandoet, maar zelfs dan zijn er nog genoeg opties. Zo is het slim om te kiezen voor lichte kleding die niet echt strak zit. Hierdoor kan de warmte van je lichaam beter ontsnappen. Bovendien is het slim om open schoenen mee te nemen. Doe deze schoenen aan als dit mogelijk is. Doet het bedrijf niet echt moeilijk over de kledingvoorschriften? Dan is het natuurlijk zeker een aanrader om slippers aan te doen. 

 Pauze

Bovendien is het verstandig om vaker een pauze te nemen. Natuurlijk moet je hiervoor wel toestemming hebben en moet je er geen misbruik van maken, maar alsnog kan een pauze wel helpen om je te verkoelen in de hitte. Zo kun je even vertoeven op het terras van je kantoor. Daarnaast kun je als baas ook ijsjes gaan halen. Hier word jij blij van, maar je personeel natuurlijk ook. Hier zullen je werknemers direct een stuk blijer van worden, terwijl ze ook wat minder last zullen hebben van de hitte op kantoor. IJsjes in de vriezer doen is trouwens tevens een aanrader! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie