Afbeelding
Glasvezelinternet

Nog geen glasvezelinternet in Amstelveen, maar wat valt er wel te kiezen?

16 december 2019 om 10:16 Partnercontent

Bewoners van Amstelveen hebben helaas bijna geen toegang tot glasvezelinternet. Dat is jammer, omdat internet via glasvezel de hoogste snelheden belooft en erg stabiel is. Ook is het een internetverbinding waarvan de snelheid in de toekomst nog flink kan toenemen, terwijl dat bij internet via de kabel of koper minder het geval is.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want in november 2019 is E-Fiber begonnen met een campagne om glasvezel aan te leggen in Amstelveen. Dat betekent dat bewoners van Amstelveen een glasvezelabonnement af kunnen sluiten. Als 30% van de inwoners dat doet, legt E-Fiber het netwerk aan. Omdat het een open netwerk is, kunnen inwoners van Amstelveen kiezen voor allerlei verschillende providers.

De voordelen van glasvezel ten opzichte van koper en kabel zijn duidelijk. Vooral op het gebied van snelheid is het vaak een enorme stap vooruit. Ook is de download- en uploadsnelheid gelijk, waar met andere soorten internet vaak vooral de uploadsnelheid erg achterblijft. Ook is glasvezelinternet beter voor het milieu, wat ook geen kwaad kan in de tijd waarin we leven. Maar wat valt er nu precies te kiezen en waarom zou je overstappen?

Of je nu wel of geen glasvezelinternet wilt: overstappen loont. Je bespaart al snel tot wel 120 euro per jaar als je een internetabonnement afsluit dat perfect op jouw wensen en eisen is afgestemd. Op een goede vergelijkingssite kun je aangeven wat jouw voorkeuren zijn en krijg je alleen het aanbod te zien dat aan jouw eisen voldoet.

Op het gebied van snelheid is glasvezelinternet onovertroffen. Ook via de kabel haal je flinke snelheden, terwijl internet via koper, oftewel je telefoonlijn, vaak het traagst is. Ook is de snelheid hierbij sterk afhankelijk van je afstand tot de wijkcentrale. Waarom je internetsnelheid belangrijk is? Omdat we steeds hogere eisen stellen aan ons internet. Zo streamen we series en films via Netflix, Videoland of Disney+, waarvoor we direct afhankelijk zijn van een goede internetverbinding. Hoe sneller het internet, hoe minder vaak je last hebt van bufferen of vastlopen.

Ook kijken veel mensen tv via hun internetabonnement. De snelheid van je abonnement speelt daarbij een belangrijke rol, net als het aanbod van je provider. Je hebt er weinig aan als de provider die je kiest niet de zenders aanbiedt waar je zo graag naar kijkt. Op een goede vergelijkingssite kun je daarom makkelijk aangeven wat je favoriete zenders zijn, zodat het aanbod daarop wordt afgestemd.

Vast bellen via je internetabonnement is minder populair aan het worden. Dat komt omdat mobiel bellen steeds goedkoper wordt, terwijl vast bellen juist in prijs stijgt. Bedenk daarom goed of je bij een eventuele overstap nog steeds vaste telefonie wilt gebruiken.

Over overstappen gesproken: dat is vaak maar weinig gedoe. In de meeste gevallen is het letterlijk het aansluiten van een paar stekkers en het goedzetten van enkele instellingen. Zie je dat niet zitten? Dan kun je kijken of je gebruikt kunt maken van een overstapservice of een monteur. Zo weet je zeker dat je snel weer online bent, zonder dat het je kopzorgen oplevert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie