Afbeelding
Foto door Daniel Frank via Pexels

Wisselen van tandarts als je gaat verhuizen doe je zo

28 februari 2022 om 08:08 Partnercontent

Als je gaat verhuizen (en dan bedoelen we natuurlijk niet een straat verderop) dan is het van belang dat je een aantal zaken regelt. Naast dat je je in moet schrijven bij de gemeente (bijvoorbeeld Amstelveen), is het ook tijd om Google aan te slingeren en te zoeken naar een nieuwe huisarts, fysiotherapeut en tandarts. Over die laatste, Tandarts Amstelveen, willen we het in dit artikel graag hebben. Want hoe werkt dat nou precies, wisselen van tandarts?

Overstappen is altijd mogelijk

Het overstappen naar een andere tandarts, Angst tandarts Amstelveen of Mondhygiënist Amstelveen is altijd mogelijk. Dit hoeft niet perse af te hangen van een verhuizing. Het kan namelijk ook zo zijn dat je niet meer tevreden bent over de service van de praktijk waar je bent ingeschreven. Een goede relatie met de tandarts is belangrijk. Als dit niet het geval is ga ja er vaak met tegenzin heen en misschien op een later moment helemaal niet meer. Als je van plan bent om te wisselen van tandarts dan is het wel een goed idee om het netjes af te sluiten. Laat de praktijk weten waarom je vertrekt zodat ze er lering uit kunnen trekken bijvoorbeeld.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw huidige tandarts ermee stopt omdat hij/zij bijvoorbeeld een andere weg in wil slaan, of met pensioen gaat. Vaak wordt een praktijk wel overgenomen door een andere tandarts, maar soms is dit ook niet het geval. In dat geval is het dus noodzakelijk om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe partij. Dit kun je doen door eens te informeren bij mensen die je kent, of door zelf online op zoek te gaan.

Inschrijven bij een nieuwe tandarts

Het is belangrijk dat je jezelf inschrijft bij een nieuwe tandarts, voordat je je bij de oude uitschrijft. Een tandarts is namelijk niet verplicht om iedereen als patiënt te accepteren. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat er geen ruimte is voor nieuwe patiënten. Vaak kun je je online inschrijven bij een tandartsenpraktijk, maar als je echt zeker wilt weten dat er een plekje voor je is, kun je beter even bellen en het navragen. Is een inschrijving mogelijk dat worden de eerste gegevens vaak meteen ingevuld door de assistente. Hierna volgt vaak een eerste afspraak om kennis te maken en eventueel een controle uit te voeren. Neem tijdens je eerste bezoek altijd jouw identiteitsbewijs en het pasje van je zorgverzekering mee. De tandarts (of de assistente) kan dan meteen zien waar en hoe je verzekerd bent.

Uitschrijven bij je oude tandarts

Als je bent geaccepteerd bij een nieuwe tandarts, dan kun je je oude tandarts laten weten dat je je uit wilt laten schrijven. Vraag of hij/zij jouw gegevens doorstuurt naar de nieuwe praktijk, zodat ze daar jouw volledige historie goed in kaart hebben. Op deze manier kan er een goed behandelplan worden gemaakt. Vaak regelen tandartspraktijken de uitwisseling van deze gegevens ook onderling, met toestemming van jou uiteraard. Deze gegevens kunnen digitaal worden verstuurd, wat natuurlijk tegenwoordig ook de snelste manier is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie