Afbeelding
Foto door Vlado Paunovic via Pexels

Een koele zomer maar toch een minimalistisch interieur behouden: drie tips

22 februari 2022 om 11:00 Partnercontent

Heb je een minimalistisch interieur? Dan is het wel zo fijn als je zonwering of raamdecoratie daarbij aansluit. Bij inhuisplaza.nl heb je genoeg keuze. Los daarvan is het ook praktisch als je kunt rekenen op een isolerende werking van de raamdecoratie. Dan blijft het in de zomer binnen koel en in de winter binnen warm. De temperatuur van buiten heeft zo minder invloed op de temperatuur binnen. In dit artikel vind je drie tips voor het behouden van een minimalistisch interieur en een koele zomer.

1: Zonwering

Zonwering is ideaal in de zomer. Vaak wordt met zonwering een zonnescherm of pergola bedoeld. Als de zon fel schijnt dan houdt zonwering de meeste warmte tegen, zodat het binnen koel blijft. Aangezien zonwering in veel gevallen aan de buitenkant van de woning wordt bevestigd, kun je binnen nog steeds genieten van een minimalistisch interieur. Je gebruikt het op het moment dat je het nodig hebt en het hangt de rest van de tijd niet in de weg.

2: Rolluiken

Rolluiken zijn uiterst geschikt voor een minimalistisch interieur en een koele zomer. Het voordeel van rolluiken is dat ze in de meeste gevallen aan de buitenkant van je raam worden bevestigd. Vanuit binnen is de hoogte van de rolluiken te bedienen. Rolluiken passen bij een minimalistisch interieur omdat ze dus niet in het zicht hangen. Het is niet als een gordijn die binnen in het oog hangt als je hem niet gebruikt. De rolluiken rollen eenvoudig op en zijn netjes weggewerkt op het moment dat je er geen gebruik van maakt.

Er zijn nog meer redenen waarom veel mensen rolluiken kopen. Rolluiken verduisteren erg goed waardoor het een geschikte raamdecoratie is voor privacy. Ook wordt er tussen het raam en het rolluik een luchtlaag gecreëerd, die fungeert als isolatie. Daardoor blijft de temperatuur binnen aangenaam en wordt het in mindere mate beïnvloed door de temperatuurwisselingen buiten. Zo kun je dus in de zomer je huis makkelijker koel houden.

3: Rolgordijnen

Naast zonwering en rolluiken kunnen ook rolgordijnen passen bij een minimalistisch interieur. Ook heeft dit type gordijn een isolerende werking. Wat dat betreft voldoen de gordijnen dus aan de desgewenste eisen. Aangezien je de rolgordijnen op kunt rollen als je ze niet gebruikt zijn ze geen doorn in het oog bij je minimalistische interieur.

Het is net als bij de rolluiken zo dat er een luchtlaag ontstaat die een isolerende werking heeft. Binnen blijft de temperatuur zo sneller op een aangename temperatuur, ook als het buiten erg warm is. Er zijn ook rolgordijnen met een speciale reflecterende coating. Daardoor wordt het licht van de zon weerkaatst en geniet je van nog meer isolatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie