Claudio Mancinelli (links) ontvangt de Thorbecke-penning uit handen van Lennart Salemink van het VVD-hoofdbestuur.
Claudio Mancinelli (links) ontvangt de Thorbecke-penning uit handen van Lennart Salemink van het VVD-hoofdbestuur. VVD Amstelveen

Thorbecke-penning voor voormalig voorzitter van VVD Amstelveen

5 april 2023 om 17:00 Overig

ASMTELVEEN Claudio Mancinelli heeft uit handen van Lennart Salemink namens het VVD-hoofdbestuur de Thorbecke-penning gekregen als blijk van waardering voor het vele werk dat hij voor de Amstelveense VVD heeft gedaan. Mancinelli stond 12 jaar lang aan het roer van de VVD-afdeling. Hij nam in november afscheid als bestuursvoorzitter.  

De toekenning van de Thorbecke-penning is een uitzonderlijke gebeurtenis binnen de VVD.  De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens een drukbezochte Algemene Ledenvergadering van de partijafdeling.

Claudio Mancinelli werkte volledig belangeloos tot vaak wel 20 uur per week om ‘de club’ zoals hij dat noemt aan te moedigen en van advies te voorzien. ‘Hij is een netwerker puur-sang die ervoor zorgde dat de achterban niet alleen uitgebreid werd, maar zich ook verbonden voelde met het reilen en zeilen in de Amstelveense politiek,’ aldus VVD-Amstelveen..

Door een personele vernieuwingsslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heeft Mancinelli er met de andere bestuursleden voor gezorgd dat de continuïteit in Amstelveense raadsfractie verzekerd is, door een mix van ‘oud’ en ‘nieuw’ te creëren. Tegelijkertijd werd daarmee voldaan aan de veranderende wensen van de VVD-stemmers.

Claudio Mancinelli heeft er volgens VVD Amstelveen samen met zijn bestuur bestaande uit Hanny Guit, André van de Sterre, Marcel van Beek en Carel Emmelot voor gezorgd dat de partijafdeling staat al een huis. ‘De toekenning van de Thorbecke-penning is dan ook een zeer welverdiend,’ aldus de VVD-afdeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie