Artist impression van de nieuwe Pathé Bioscoop.
Artist impression van de nieuwe Pathé Bioscoop. Gemeente Amstelveen

Bouw nieuwe Pathé Bioscoop in Stadshart Amstelveen jaar uitgesteld

4 november 2022 om 16:19 Overig Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN Bioscoopketen Pathé heeft de gemeente Amstelveen gemeld dat nieuwbouwprojecten, waaronder die in Stadshart Amstelveen, met een jaar worden uitgesteld. Dit als gevolg van de gestegen energieprijzen en bouwkosten. Aanvankelijk was de planning dat de start van de bouw in 2025 plaats zou vinden.

Het college van B en W is teleurgesteld over deze beslissing van Pathé, maar heeft ook begrip voor de veranderende omstandigheden die momenteel in de wereld spelen. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. Het college laat ook weten dat de gemeente nog steeds vertrouwen in de ontwikkeling heeft en verder gaat met de eerder ingezette procedures. De nieuwe ontwikkeling heeft dan ook geen gevolgen voor de behandeling van het bestemmingsplan Bioscoop Stadsplein dat voor het raadsdebat van woensdag 9 november op de agenda staat.

In maart heeft de gemeente een koop- en anterieure overeenkomst met Pathé Theatres B.V gesloten over de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen. Hiermee verleende de gemeente medewerking aan de realisatie van de bioscoop. Het complex moet volgens de plannen achter Schouwburg Amstelveen en P60 komen en krijgt haar entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C. Van 16 juni tot en met 27 juli heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de bioscoopontwikkeling ter inzage gelegen. Dit ontwerpbestemmingsplan komt op 9 november aan de orde in het raadsdebat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie