Afbeelding
Foto: Michiel Ton

Workshop ‘Van contact naar contract’ in aanloop naar Nationale Werkbezoekdag

5 november 2022 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN JobOn, de landelijke organisatie voor iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan, houdt op woensdag 16 november de Nationale Werkbezoekdag. Tijdens deze dag geven werkgevers en werknemers geïnteresseerden een ‘kijkje in de keuken’ van hun bedrijf of functie tijdens een (online) netwerkgesprek. Voorafgaand een deze dag organiseert JobOn voorbereidende workshops. Op woensdagmorgen 9 november vindt in dat kader de workshop ‘Leer netwerken op jouw manier; van contact naar contract!’ plaats in Amstelveen. Deelname is gratis.  

“Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken, de ideale manier om je verder te helpen als je een nieuwe baan zoekt of een carrière switch wilt maken,” licht programmamanager Petra van der Vlugt toe.

Het merendeel van de vacatures wordt ingevuld via netwerken. Het voeren van netwerkgesprekken kan daarom volgens JobOn een belangrijke stap zijn om in beeld te komen bij een organisatie waar iemand wil werken. ‘Want mocht er een vacature vrij komen bij het bedrijf waar jij al gesproken hebt met een medewerker, dan heb je vaak al een voorsprong. Daarnaast werkt het altijd goed om jouw toegevoegde waarde en wensen voor een baan aan mensen kenbaar te maken, je weet nooit waar een gesprek toe kan leiden  aldus JobOn.

“Daarom organiseren we de werkbezoekdag en dit event, waar wij met de deelnemers in gesprek gaan over netwerken en samen aan de slag gaan met oefeningen. Door deze bijeenkomst leert iedereen die een baan zoekt of zich wil oriënteren, hoe je het beste kan netwerken en nog beter, hoe je netwerken leuk kan maken.”, aldus Petra van der Vlugt.

Aanmelden voor de workshop in Amstelveen nog mogelijk. Werkzoekenden en geïnteresseerden kunnen hier gratis aan deelnemen. De workshop vindt op 9 november van 10.30 tot 12.30 uur plats in Bibliotheek Stadsplein. Voor meer informatie: jobon.nl.

JobOn is een landelijke community voor iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan. Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen in samenwerking met gastsprekers en locaties die zich ook vrijwillig inzetten voor deze doelgroep. Op 16 november houdt JobOn de Nationale Werkbezoekdag. Voor meer informatie werkbezoekdag.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie