De huidige jongerenontmoetingsplek aan Kalkbranderij moet verplaatst worden om realisatie van de woonunits mogelijk te maken.
De huidige jongerenontmoetingsplek aan Kalkbranderij moet verplaatst worden om realisatie van de woonunits mogelijk te maken. Google

Tijdelijke huisvesting jongeren en Oekraïense vluchtelingen aan Kalkbranderij

2 november 2022 om 14:32 Overig

AMSTELVEEN De gemeente gaat op haar terrein aan Kalkbranderij, hoek Bovenkerkerweg en Zetterij, tijdelijke huisvesting realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben. Op deze locatie wil de gemeente in eerste instantie Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen huisvesten. Het gaat om circa 80 tot 100 units in maximaal vier bouwlagen voor een periode van vijftien jaar.

De Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen kunnen hier tijdelijk verblijven en Amstelveense jongeren kunnen vanuit deze locatie doorstromen naar een permanente woonplek. Om dit project te realiseren moet de jongerenontmoetingsplek (JOP) worden verplaatst.

De plannen verkeren nog in een vroegtijdig stadium. De gemeente heeft woningcorporatie Eigen Haard gevraagd het woonconcept te ontwikkelen. De gesprekken met Eigen Haard zijn nog gaande. Over de verplaatsing van de JOP gaat jongerenwerk in overleg met de jongeren. 

INLOOPAVOND Eigen Haard en de gemeente vinden het belangrijk om direct omwonenden en bedrijven zo vroeg mogelijk te informeren en te horen wat belangrijk is bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting, zodat de inbreng waar mogelijk kan worden meegenomen bij de uitwerking van de plannen. Daarom organiseert de gemeente een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Eigen Haard is daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. 

‘Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers,’ aldus de gemeente

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie