De opvangunits in de wijk Kronenburg.
De opvangunits in de wijk Kronenburg. Gemeente Amstelveen

Eerste Oekraïense vluchtelingen naar opvangunits in Kronenburg verhuisd

Overig

AMSTELVEEN De tijdelijke opvangunits met een beperkt aantal plekken in Kronenburg zijn klaar. Maandag zijn de eerste Oekraïense gezinnen naar deze tijdelijke verblijven verhuisd. De opvangunits zijn bestemd voor Oekraïense vluchtelingen die de afgelopen maanden door Amstelveners onderdak werden geboden en nu, om verschillende redenen, niet meer bij hun Amstelveense gastgezin kunnen blijven.

“Het is fijn dat we deze gastgezinnen nu kunnen ontlasten. Uiteraard wil ik hen hartelijk bedanken voor het bieden van onderdak in de afgelopen maanden. Dat was hartverwarmend,” aldus burgemeester Tjapko Poppens.

De tijdelijke verblijfunits worden aangeboden door Maarsen Groep en Zadelhoff. Met hen is afgesproken dat de gemeente de units gebruikt als gemeentelijke opvanglocatie. De bedoeling was dat de Oekraïners er begin augustus terecht konden, maar er waren nog wat punten in voorbereiding met betrekking tot de brandveiligheid. Inmiddels is de brandweer geweest en is de brandveiligheid op orde.

De gemeente heeft 26 Oekraïense gezinnen (circa 70 personen) een plek toegewezen op basis van enkele criteria. “We bieden deze mogelijkheid aan mensen die al langer dan twee maanden in particuliere opvang in Amstelveen verblijven en een aantoonbare binding met Amstelveen hebben”, zegt Poppens. “Verhuizen naar een andere gemeente kan juist voor deze groep een grote impact hebben. Dat willen we zo veel mogelijk voorkomen.”

advertentie
advertentie