Het braakliggende terrein aan Kalkbranderij.
Het braakliggende terrein aan Kalkbranderij. Google Steertview

AvA vraagt opheldering over uitblijven tijdelijke woningen aan Kalkbranderij

13 juni 2022 om 11:30 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) gaat het college van B en W woensdag tijdens de raadsvergadering om opheldering vragen over het uitblijven van plannen voor tijdelijke woningen (onder andere tiny houses) op het terrein Kalkbranderij- Bovenkerkerhoek. De partij wil van het college weten waarom er nog steeds geen uitvoering is gegeven aan de door AvA geïniteerde en raadsbreed gesteunde moties van 12 februari 2020 en 18 november 2020 om op dit terrein tijdelijke huisvesting mogelijk te maken.

Actief voor Amstelveen wijst daarbij op de snelle realisatie van tijdelijke woonunits als noodopvang voor vluchtelingen op Kronenburg. De partij is verheugd dat door daadkrachtig optreden van de grondeigenaren, in dat gebied binnen twee maanden 40 woonunits zijn geplaatst. Dit ondanks dat er vanwege de ligging onder de aanvliegroute van Schiphol geen woonbestemming mogelijk is. maar slechts ‘tijdelijke’ opvang met een maximale verblijfsduur van tien jaar.

Actief voor Amstelveen vraagt zich wel af waarom dit project binnen twee maanden is te realiseren en de al jaren op de wachtlijst staande woningzoekende starters in Amstelveen, nog steeds wachten op beloofde tijdelijke huisvesting op het terrein aan Kalkbranderij. ‘Niet alleen omdat dit eigen terrein van de gemeente al twee jaar beschikbaar is, maar ook een woonbestemming heeft.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie