Lieve Joris.
Lieve Joris. Pr

Belgische schrijfster Lieve Joris te gast in Literair Café Amstelveen

1 oktober 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De Belgische schrijfster Lieve Joris is donderdag 13 oktober van 19.30 tot 21.00 uur te gast bij het Literair Café 102 in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. Tijdens deze avond kunnen bezoekers met haar in gesprek gaan over haar nieuwe roman ‘Hildeke’.

Lieve Joris is internationaal bekend als schrijfster van non-fictieboeken over de Arabische wereld, Afrika, Oost-Europa en China. Haar werk werd in acht talen vertaald en bekroond met diverse prijzen.

FAMILIEGESCHIEDENIS Nadat zij in ‘Terug naar Neerpelt’ schreef over haar bewonderde en verguisde broer Fonny, duikt Lieve Joris in Hildeke opnieuw in haar familiegeschiedenis. Deze keer richt zij de blik op haar jongere zus, ‘dat andere uiterste op de schaal van het menselijk tekort’, die het downsyndroom heeft en na de dood van haar ouders onder de hoede komt van haar broers en zussen. Hildeke heeft een ‘zingend hartje’, waardoor ze alom geliefd is, maar beschikt ook over een feilloze antenne voor goed en kwaad.

Met liefde en humor portretteert Lieve Joris de grote Vlaamse familie die ze op haar negentiende ontvluchtte en waar ze, door de toenemende zorg voor haar ouders en voor Hildeke, naar terug wordt gezogen. Terwijl het schuldgevoel over haar jarenlange afwezigheid knaagt, steken oude familiespanningen de kop op. Maar Hildeke houdt hen tot het einde toe bij elkaar.

Het Literair Café 102 vindt plaats in de bibliotheek (102 is het huisnummer aan het Stadsplein waar de bibliotheek gevestigd is, red.). De maandelijkse avond wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd die in hetzelfde pand huist. Kaartjes voor het Literair Café kosten 7,50 euro voor leden van Bibliotheek Amstelland en 10 euro voor niet-leden. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie