Hans Goedkoop.
Hans Goedkoop. Foto: Marieke van der Velden

Schrijver en historicus Hans Goedkoop te gast in Literair Café Amstelveen

11 mei 2022 om 10:59 Overig

AMSTELVEEN Schrijver, presentator en historicus Hans Goedkoop is op donderdagavond 19 mei te gast in het Literair Café 102 in Bibliotheek Stadsplein. Hij vertelt over zijn nieuwste boek ‘Vaderskind - De oorlog van Renate Rubinstein’.

Hans Goedkoop is een man van vele talenten.  Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam met zijn biografie ‘Geluk. Het leven van Herman Heijermans’ . Door de publicatie van dit boek kwam hij zo nu en dan in de media, en bleek hij een verborgen talent te hebben voor presenteren. Dit talent, en zijn brede kennis van geschiedenis, zorgden ervoor dat hij vanaf 2000 negentien jaar lang het geschiedenisprogramma ‘Andere Tijden’ presenteerde.

In zijn biografie over Renate Rubinstein ontrafelt hij de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn. Maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken, ook naar wat geen mens wil zien. Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Vaderskind de jeugdjaren van Renate Rubinstein, die in een verwoestende tijd het fundament legde van haar schrijverschap.

Het Literair Café 102 met Hans Goedkoop vindt op donderdag 19 mei van 19.30 tot 21.00 uur plaats in  Bibliotheek Amstelland aan Stadsplein 102. De toegang bedraagt 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn te koop via debibliotheekamstelland.nl/agenda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie