Amstelveen krjjgt binnenkort vijf beweegbanken.
Amstelveen krjjgt binnenkort vijf beweegbanken. AstelveenSport

Amstelveen krijgt vijf ‘beweegbanken’ in verschillende wijken

12 september 2022 om 11:24 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen krijgt binnenkort vijf ‘beweegbanken’, die in verschillende wijken worden geplaatst. Het zijn niet alleen banken waar niet wijkbewoners op kunnen zitten om even uit te rusten, van de omgeving te genieten of gezellig met elkaar te praten, maar ze kunnen ook door jong en oud gebruik worden om sport- en beweegoefeningen te doen. De bedoeling is dat de beweegbank daarmee de drempel voor fysieke en sociale activiteiten verlaagd. Tijdens de Nationale Sportweek wordt op dinsdag 20 september om 12.30 uur bij Medisch Centrum Zonnestein de eerste beweegbank van Amstelveen feestelijk in gebruik genomen.

De plaatsing van de beweegbanken komt voort uit een samenwerking tussen zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de Rabobank, de gemeente Amstelveen en AmstelveenSport. ”Als coöperatieve bank vinden wij vitaliteit belangrijk en werken daarom heel erg graag mee”, zegt Ugur Pekdemir, directeur van Rabobank Amstel en Vecht, “Het idee is ooit ontstaan in een brainstormsessie met Heleen Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport, er werd gesproken over de ‘rabobankjes’. Mooi om te zien dat we nu gezamenlijk een impuls kunnen geven aan de vitaliteit van mensen.” Later sloot ook Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie Zorg en Zekerheid aan om het idee verder uit te werken. Met als eindresultaat de beweegbank.

BUURTSPORTCOACHES De beweegbanken worden binnenkort geplaatst bij Den Bloeyenden Wijngaerdt (wijkcentrum Alleman), Medisch Centrum Zonnestein, Speelplein Alpen Rondweg, het buitenterrein Zwembad de Meerkamp en in de Vierlingsbeeklaan. Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de bank op in haar sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches verzorgen wekelijks op alle locaties voor diverse doelgroepen, activiteiten met en bij de beweegbank.

BEWEEG-APP Bij een beweegbank kunnen liefhebbers ook op eigen initiatief en eigen tempo/kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen doen. Er is niet per se een trainer of begeleider nodig want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. In deze app zijn naast individuele programma’s met meer dan 250 oefeningen ook een virtuele coach en motivator te vinden die deelnemers uitdaagt.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie