Amstelveen on Wheels tijdens de Nationale Sportweek in 2021.
Amstelveen on Wheels tijdens de Nationale Sportweek in 2021. Naomi Heidinga

Tien dagen vol sport en beweging in Amstelveen tijdens Nationale Sportweek

9 september 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen is dit jaar één van de vier gaststeden van de landelijke NOC*NSF Nationale Sportweek. Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september staan sport en bewegen in ruime zin centraal in Amstelveen. Zo is het mogelijk om naar demonstraties kijken zoals tijdens het Beach Event in het Stadshart, of met elkaar van gedachten wisselen over hoe iedereen kan sporten in een veilige omgeving tijdens de Inspiratiesessie ‘Iedereen welkom in de Sport’. Uiteraard kunnen liefhebbers ook meedoen aan allerlei activiteiten, zoals beachsporten op het Stadsplein, een pilatesles in het Cobra Museum en watersporten op De Poel.

“Amstelveen scoort hoog op het gebied van sportaanbod en sportdeelname blijkt uit onderzoeken. Dit is een bevestiging dat we samen goed bezig zijn in Amstelveen”, zegt wethouder Herbert Raat (Sport). “Wat we uiteindelijk willen bereiken, is dat iedereen de gelegenheid krijgt om te sporten of te bewegen. Dat doen we de komende jaren onder meer door sporten en bewegen toegankelijker te maken. Bijvoorbeeld door het organiseren van open sport-inlopen in alle wijken waar Amstelveners laagdrempelig en vrij kunnen sporten. Ook zetten we de buitenruimte meer in als sportvoorziening. De Nationale Sportweek is hier een mooie aftrap voor.”

Omdat niets leuker is dan zelf sporten en bewegen, vinden er heel veel activiteiten plaats in Amstelveen tijdens de Nationale Sportweek. Deelnemers kunnen zo ervaar wat sport met hen doet, andere mensen ontmoeten en kennismaken met het sportaanbod in Amstelveen.

STAD ALS STADION Door samenwerking tussen de gemeente, AmstelveenSport, verenigingen, scholen, zorg- en cultuurinstellingen is het programma van de Nationale Sportweek in Amstelveen tot stand gekomen. Directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur vindt de samenhang belangrijk. Amstelveen moet volgens haar niet alleen dé plek zijn om te sporten, sport te beleven en van sport te genieten, maar tegelijk moet er oog zijn voor cultuur, onderwijs en zorg. “De stad als stadion waar van alles gebeurt: er wordt gesport, opgetreden en genoten.”

Een aantal hoogtepunten uit het programma van de Nationale Sportweek in Amstelveen:

Zaterdag 17 september start het Beach Event op het Stadshart. Daar opent burgemeester Tjapko Poppens de Nationale Sportweek en komen voormalig wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie. Op het porogramma staat een dag vol met demonstrstaties en clinics van diverse beachsporten. Vier dagen lang is het tot strand omgetoverde Stadsplein het decor voor het Beach Event. 

Zondag 18 september is het familiedag en kunnen alle Amstelveners meedoen aan diverse beachsporten en strandspellen op het Stadsplein of komen relaxen op het strand. 

Maandag 19 en dinsdag 20 september zijn er beachclinics voor scholieren en krijgen zij les in bijvoorbeeld beachvolleybal en beachsoccer en is er een bedrijven beachvolleybal toernooi. 

Dinsdag 20 september wordt de eerste beweegbank in Amstelveen in gebruik genomen bij Medisch Centrum Zonnsteint. Het is net alleen een bank om op zitten, maar die ook te gebruiken is als hulpmiddel bij een ‘work-out’ voor iedere sporter. 

Dinsdagavond vindt er in het Cobra Museum een pilatesles plaats tussen de kunstwerken van de tentoonstelling “Verzameld voor Amstelveen”. 

Zaterdag 24 september staat schaken in het Oude Dorp en schermen en jeu de boules in ANNA op het programma. 

De hele week houden verenigingen open trainingen en clinics. Ook krijgen scholieren les in nieuwe sporten zoals padel en wordt er op scholen de 10@10 challenge gehouden. 

Zondag 25 september wordt de Nationale Sportweek in Amstelveen afgesloten met De Poeldag: de Amstelveense watersportverenigingen zorgen samen voor een dag vol (water) sport op en om de Poel. Ook geeft professioneel windsurfer Sil Hoekstra een demonstratie foiling. 

Het volledige programma is vinden op: amstelveensport.nl/nationale-sportweek 

Amstelveen on Wheels tijdens de Nationale Sportweek in 2021.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie