Jonge mantelzorgers vertelden in 2018 hun verhaal tijdens het symposium Jong en Zorgend.
Jonge mantelzorgers vertelden in 2018 hun verhaal tijdens het symposium Jong en Zorgend. Archief BDU

Extra aandacht voor jonge mantelzorgers in themaweek

Overig

AMSTELVEEN De ‘Week van de jonge mantelzorger’ vindt plaats in de eerste week van juni. Hulporganisatie Mantelzorg & Meer organiseert een aantal activiteiten in deze regio om jonge mantelzorgers (6 – 25 jaar) een hart onder de riem te steken.

Een op de vier jongeren in Nederland zorgt voor een naaste zoals een ouder, broer of zus of een ander familielid. Deze kan een chronische ziekte, beperking of een psychische kwetsbaarheid hebben of een verslaving. In de week van de jonge mantelzorger wordt er extra aandacht gevraagd voor jongeren die binnen hun familie deze zorg verlenen. Vaak missen ze zelf zorg of aandacht en hebben ze ook extra zorgen.

Voor jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn, maar de impact op hun leven is vaak erg groot. Met de activiteiten in de Week van de Mantelzorger kunnen ze elkaar leren kennen en kunnen ze ervaringen delen. 

Op 2 en 3 juni houdt Mantelzorg & Meer een ademworkshop om te ontspannen en stress te verminderen in respectievelijk Hoofddorp en Amstelveen.Op 7 juni wordt een wandeling door het Amsterdamse Bos gehouden. Tijdens die wandeling kunnen de jonge mantelzorgers anderen ontmoeten en ervaringen delen.

Het programma is te vinden op mantelzorgenmeer.nl. Aanmelden kan via deze wesbite of per e-mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of telefonisch via 020-5127.250.

advertentie
advertentie