Circa 10 procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking.
Circa 10 procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking. Gemeente Amstelveen

Horeca Cadeaubon als bedankje voor jonge mantelzorgers in Amstelveen

28 mei 2021 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente wil jonge mantelzorgers in Amstelveen bedanken. Daarom stuurt zij hen in samenwerking met Mantelzorg & Meer, een Horeca Cadeaubon als kleine attentie in de Week van de Jonge Mantelzorger (1 tot 7 juni). Circa 10 procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking. Het gaat dan bijvoorbeeld om een broer, zus, vader of moeder die langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Hierdoor maken ze zich vaker zorgen dan andere leeftijdsgenoten. 

Jonge mantelzorgers helpen meer mee in huis dan leeftijdsgenoten omdat het niet anders kan of omdat ze zich verantwoordelijk voelen. Het combineren van deze zorg met vrienden, sport en school kan soms erg lastig voor hen zijn.

HART ONDER DE RIEM “Als blijk van respect en waardering voor deze jonge inwoners, ontvangen zij van gemeente Amstelveen een Horeca cadeaubon. Op deze manier hoopt de gemeente jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken en te steunen met deze toch vaak zware taak,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) aan.

HULP Ook volgens wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) is het belangrijk dat er jaarlijks aandacht is voor deze jongeren tijdens de week van de Jonge Mantelzorger. ‘’Zodat ze weten dat ze er niet helemaal alleen voor staan en dat er hulp is, bijvoorbeeld door Mantelzorg en Meer. Zij organiseren trainingen, activiteiten en ontmoetingsavonden om jonge mantelzorgers met elkaar in contact te brengen.”

UPCYCLE WORKSHOP Speciaal voor jonge mantelzorgers vindt er op 5 juni van 12.00 tot 16.00 uur een Upcycle Workshop plaats in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Zij kunnen daar aan de slag gaan met hout, verf en meer om nieuw leven in oude spullen te maken. Deze activiteit is voor jonge mantelzorgers in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250 en onder vermelding van naam, e-mailadres, woonplaats en leeftijd.

Wie meer informatie wil of in contact wil komen met andere jonge mantelzorgers, kan meer informatie vinden op mantelzorgenmeer.nl/jonge-mantelzorgers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie