Vorig jaar werd het startsein voor de Week van het Verkeer in Amstelveen gegeven op basisschool De Zwaluw in Nes a/d Amstel.
Vorig jaar werd het startsein voor de Week van het Verkeer in Amstelveen gegeven op basisschool De Zwaluw in Nes a/d Amstel. Gemeente Amstelveen

Themaweek verkeersveiligheid op scholen

20 februari 2020 om 12:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart vindt de derde editie van de Week van het Verkeer plaats in de regio Amsterdam. Op meer dan zeventig basisscholen en tien middelbare scholen in de regio worden educatieve activiteiten gehouden die in het teken staan van het verkeer. Doel is om kinderen vaardigheden aan te leren die ze helpen om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Een van de deelnemende scholen is de Roelof Venema School. Daar vindt op maandagmorgen 9 maart de feestelijke opening van de week in Amstelveen plaats.

De opening wordt gevierd met de leerlingen, ouders/verzorgers, het schoolteam, verkeersambassadeurs, onderwijsprofessionals, belangrijke verkeerspartners en de gemeente. Na een welkomstwoord door Martijn de Vries, adjunct-directeur van de Roelof Venemaschool, geef wethouder Rob Ellermeijer (Vervoer) het officiële startsein voor de week. Daarna gaan verkeersactiviteiten voor de leerlingen van start. Verder wordt er 's middags een remweg-demonstratie gegeven op de 'Kiss + Ride´-plaats bij de school.

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek van Vervoersregio Amsterdam die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken en verkeerseducatie een positieve impuls te geven. De campagne is zichtbaar op deelnemende scholen, door bijvoorbeeld grote spandoeken, beachflags en posters. Op scholen worden verkeerskranten, spellen en lesbrieven uitgedeeld, die ook thuis van pas kunnen komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie