Afbeelding
Pixabay

Brievenbus: Stichting !WOON

Overig

AMSTELVEEN Al bijna 50 jaar bewoon ik een kleine sociale flat (’uitpondings woning’) in Amstelveen-west. In al die jaren heb ik 16 eigenaren/verhuurders gehad. Rond Pasen 2020 had ik gebreken in mijn woning. 

Ik vroeg de gemeente Amstelveen om advies om deze gebreken op te lossen. Zij verwezen mij naar de Amsterdamse Stichting !WOON. Ook Amstelveen is sinds enige jaren bij deze organisatie aangesloten. Zij helpen huurders bij het oplossen van woningproblemen. Ik kreeg meteen een jurist toegewezen om mij bij het oplossen van dit probleem te helpen.
Helaas, door weinig medewerking van zowel verhuurder als Vve duurde de zaak 24 maanden. En heb ik drie ordners met A4 documenten. Ook de huurcommissie heeft zich drie keer (!) over deze uitputtende zaak gebogen en telkenmale heeft de verhuurder verloren.
Het gebrek is opgeheven en ook de compensatie, die de huurcommissie had voorgeschreven is, na lang aarzelen, door de verhuurder aan mij uitgekeerd.
Ik ben de jurist en de gehele Stichting !WOON uitermate dankbaar voor hun ondersteuning en niet aflatend doorzettingsvermogen.
Graag breng ik deze stichting onder de aandacht van huurders in Amstelveen. Een goede afloop is toch mogelijk!

Teo van Zelm, Amstelveen

advertentie