Zwembad De Meerkamp.
Zwembad De Meerkamp. AmstelveenSport

Langere wachtlijst zwemlessen De Meerkamp door sluiten zwembad Uithoorn

3 mei 2022 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN De komende sluiting van zwembad De Otter in Uithoorn heeft tot gevolg dat de druk op de zwemlescapaciteit van De Meerkamp in Amstelveen nog verder toeneemt. Hetzelfde geldt voor de lengte van de wachtlijst. Dat meldt het college van B en W in reactie op vragen van Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Die partij had zorgen uitgesproken over de consequenties die de sluiting van het bad in de buurgemeente voor de zwemlessen in De Meerkamp zal hebben. 

Sinds de aankondiging van de sluiting van het particuliere zwembad in Uithoorn heeft De Meerkamp vele telefoontjes ontvangen van ouders van wie kinderen op zwemles zitten in Uithoorn en die mogelijk de overstap naar De Meerkamp willen maken.

NIET RENDABEL De eigenaar en beheerder van zwembad De Otter in Uithoorn maakte eind maart bekend dat het bad met ingang van maandag 9 mei definitief de deuren sluit. Als gevolg van de eerdere coronamaatregelen en de huidige torenhoge energieprijzen is het zwembad volgens hem niet rendabel meer. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen. Klanten van het zwembad in Uithoorn hebben gemeld dat het team van zwembad De Otter zijn uiterste best gaat doen om zoveel mogelijk kinderen voor de sluitingsdatum op te leiden voor minimaal het A-diploma.

In totaal volgen ongeveer zevenhonderd kinderen zwemles in het bad in Uithoorn. Nadat duidelijk werd dat De Otter definitief gaat sluiten, gingen ouders naar alternatieven voor zwemles in de regio op zoek en kwamen daarbij ook bij De Meerkamp uit. De gevorderde zwemlesleerlingen kunnen volgens het college van B en W waar mogelijk instromen in de lesgroepen in De Meerkamp, mits deze niet onverantwoord groot worden.

EXTRA WATERBASSIN Amstelveen kampt zelf al langer met een tekort aan zwemlescapaciteit en daarom was eerder al besloten om een extra waterbassin aan te leggen. Het duurt echter nog tot de tweede helft van 2024 voor dit in gebruik genomen kan worden. De voorbereidingen voor het bouwproces zijn inmiddels gestart, maar het vergt volgens het college enige tijd om, los van alle aanbestedingsverplichtingen, een duurzaam en energiezuinig bad te ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Het is volgens het college niet mogelijk om versneld in te spelen op de sluiting van De Otter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie