Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen start met speciale zwemlessen voor 10-jarigen

22 mei 2021 om 08:00 Maatschappelijk

 AMSTELVEEN Kinderen die op hun tiende nog niet zwemvaardig zijn kunnen terecht in zwembad De Meerkamp. “Met een speciaal ontwikkeld programma willen we ervoor zorgen dat ook deze groep leert zwemmen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Met de Amstelveenpas is zwemles gratis voor inkomens tot 130 procent van het minimuminkomen.

Uit onderzoek van de GGD in opdracht van de gemeente bleek in 2019 dat 7 procent van de 10-jarigen in Amstelveen niet kan zwemmen. “Amstelveen is een groene en waterrijke gemeente”, zegt Ellermeijer. “Daarom is het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen.”

Nu het zwembad niet meer gesloten is vanwege de coronamaatregelen begint een speciaal programma voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen terecht op maandag, woensdag en vrijdag in De Meerkamp. Het programma wordt verzorgd door AmstelveenSport en begint vanaf 31 mei. Aanmelden kan via swimsafe@meerkamp.nl.

INFORMATIECAMAPGNE “Om de ouders te bereiken is een informatiecampagne opgezet en hebben we de hulp gevraagd van de scholen,” zegt Ellermeijer. “Zij informeren de ouders en wijzen hen op de mogelijkheden. Ook de GGD, het Sociaal Team van de gemeente en de huisartsen wordt gevraagd om flyers te verspreiden.”

AMSTELVEENPAS Uit het onderzoek bleek dat vooral voor ouders met een niet-Nederlandse afkomst het belang van zwemvaardigheid niet zien. Ook speelde de wachtlijst een rol. Daarnaast is bij ouders met een beperkt inkomen niet altijd bekend dat de gemeente de zwemlessen voor hun kinderen volledig vergoedt. Inwoners die aangeven zwemles niet te kunnen betalen, wijst de gemeente graag op de Amstelveenpas. Met deze pas is zwemles gratis voor inkomens tot 130 procent van het minimuminkomen.

NIEUWKOMERS “We hebben destijds met de GGD afgesproken dat zwemvaardigheid een vast onderdeel is van het gezinsconsult van nieuwkomers,” zegt Ellermeijer. “Met dit programma willen wij bereiken dat alle kinderen in Amstelveen tijdig een zwemdiploma halen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie