Ferry van Groeningen.
Ferry van Groeningen. BBA

BBA vreest druk op De Meerkamp na sluiting zwembad Uithoorn

24 maart 2022 om 11:55 Politiek

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) gaat het College van B en W vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp nu deze week bekend werd dat het zwembad De Otter in Uithoorn op maandag 9 mei wordt gesloten. Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de coronamaatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is.

Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd.” Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. De Meerkamp heeft echter al een grote wachtlijst, weet BBA.

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de BBA-fractie van het College weten of er contact is geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter en zo ja of er is gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen. Verder willen de partijleden weten wat de sluiting van De Otter betekent voor de benodigde zwemcapaciteit van De Meerkamp en de wachtlijst. Ook zijn Petiet en Van Groeningen benieuwd of deze ontwikkeling invloed heeft op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp. 

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn heeft al in een persbericht laten weten dat zij niets kan betekenen, meldt BBA. ‘De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling zijn er niet’, aldus het persbericht van de gemeente Uithoorn.


Ewa Petiet. - BBA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie