De Annakerk wordt sinds met geel en blauw verlicht, de kleuren van de Oekraïense vlag.
De Annakerk wordt sinds met geel en blauw verlicht, de kleuren van de Oekraïense vlag. Gemeente Amstelveen

Herbert Raat (VVD): ‘Amstelveen moet verantwoordelijkheid nemen bij opvang Oekraïners’

Overig

AMSTELVEEN “Amstelveen moet verantwoordelijkheid nemen bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.” Dat zegt VVD-lijsttrekker Herbert Raat. “Er zijn circa driehonderd gemeenten in Nederland en Amstelveen moet als dat nodig is ook een bijdrage leveren om Oekraïners op te vangen. Als VVD zijn we voor opvang van vluchtelingen in de regio, in dit geval is Europa die regio.”

In Oekraïne is als gevolg van het door Rusland ontketende oorlogsgeweld een grote stroom vluchtelingen op gang gekomen. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. Je kunt zien aankomen dat er ook vluchtelingen naar Nederland zullen komen. Wij moeten daarin onze verantwoordelijkheid nemen, aldus Raat.  

Als steunbetuiging aan de inwoners van Oekraïne zijn sinds vrijdagavond enkele gebouwen in Amstelveen gehuld in de kleuren van de Oekraïense vlag. Het gaat om de Annakerk, Poppodium P60 en Museum JAN. De actie is tevens bedoeld om mensen met familie en vrienden in oorlogsgebied een hart onder de riem te steken.

Op woensdagavond 2 maart vindt er om 19.30 uur in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30a, een gebedsdienst voor de vrede in Oekraïne plaats. De Kruiskerk geeft daarmee gehoor aan de oproep van de Wereldraad van Kerken om op Aswoensdag 2 maart, het begin van de veertigdagentijd, samen te komen in een gebedsdienst om te vragen om een vreedzame oplossing van de oorlog in Oekraïne. De gebedsdienst is thuis te volgen op: kerkdienstgemist.nl/stations/2096-Kruiskerk

advertentie