Brijder en IkPas dagen inwoners uit om mee te doen aan 'Dry January'.
Brijder en IkPas dagen inwoners uit om mee te doen aan 'Dry January'. Pixabay

Amstelveen moedigt inwoners aan om ‘alcoholpauze’ in januari te nemen

17 december 2021 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Brijder en IkPas dagen iedereen uit om hun alcoholgebruik in januari op pauze te zetten. Op die manier willen ze mensen bewuster maken van drinkgedrag en hen laten ervaren wat een pauze doet voor de gezondheid. Amstelveen moedigt inwoners aan om mee te doen aan ‘Dry January’.

Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Dat kan variëren van 1 glas per dag tot (meer dan) 20 glazen per week. Een glas wijn of bier drinken is soms lekker ter ontspanning. Vaak is dit gewoontegedrag. Brijder en IkPas roepen iedereen op om in de maand januari helemaal geen alcohol drinken en te ervaren of het moeilijk is om de alcohol te laten staan?

TABOEONDERWERP Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) steunt de oproep: “Er is veel overmatig alcoholgebruik in Amstelveen. Dat is een taboeonderwerp. Het zou normaler moeten worden om een keer over te slaan. Mensen die een stop inlassen voelen zich vaak fitter, slapen beter en een groot deel verliest ook nog eens gewicht. Ik wens iedereen een gezond 2022!”

TIPS Succesvol het alcoholgebruik pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. Wie zich aanmeldt bij IkPas ontvangt tips, artikelen, recepten en badges die helpen en stimuleren om in januari geen alcohol te drinken.

INSCHRIJVEN Aanmelden kan via www.ikpas.nl/inschrijven. Meedoen kan alleen of als team, met bijvoorbeeld familieleden, vrienden of sportteam. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

Wie vragen heeft of een gesprek wil over het eigen alcoholgebruik of van iemand in zijn of haar omgeving, kan contact opnemen met Brijder via preventie@brijder.nl of 088-3582260. Met de preventiedeskundige kunnen betrokkenen anoniem in gesprek zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie