Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) gaf zaterdag het startsein voor de lichtprojectie ‘Nature on display’.
Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) gaf zaterdag het startsein voor de lichtprojectie ‘Nature on display’. Gemeente Amstelveen

Dynamische lichtprojectie op ramen van gebouw Ateliers 2005 in Amstelveen

20 december 2021 om 13:00 Kunst

AMSTELVEEN Het gemeentelijke ateliergebouw aan de Van Weerden Poelmanlaan brengt een maand lang letterlijk en figuurlijk licht in deze donkere tijd van het jaar. Met lichtkunst in het raam willen de kunstenaars van Ateliers 2005 in deze onrustige periode een mooi gebaar maken naar de omwonenden. Dit past goed in het beleid van de gemeente om de ateliers te verlevendigen en de stad als podium te gebruiken. Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) gaf zaterdag het startsein voor de lichtprojectie ‘Nature on display’.

Vorig jaar is bij de kunstenaars van Ateliers 2005 het idee ontstaan om de omwonenden een lichtpuntje te bieden in deze dagen. Dit jaar creëerde het kunstenaarscollectief STIP. bestaande uit Refkele Steemers en Paul Klimecki, in samenwerking met lichtspecialist FosforDesign en de jonge mediakunstenaar Bent van den Berg een hologram-projectie.

“Dit soort projecten toont het belang van kunst en cultuur voor een samenleving”, zegt wethouder Raat. “Het biedt de mogelijkheid om mensen te inspireren, te verwonderen of even hun gedachten te laten verzetten. Het is mooi dat de kunstenaars van Ateliers 2005 dit initiatief hebben genomen om voor een lichtpuntje te zorgen in deze donkere dagen. Het verlevendigen en toegankelijk maken van de gemeentelijke ateliers is iets waarnaar wij als gemeente streven om Amstelveners op een laagdrempelige te laten kennismaken met kunst. Het is mooi om te zien dat we dit doel delen met de kunstenaars die een atelier huren in een van onze ateliergebouwen.”

NATUURLIJKE ELEMENTEN De lichtprojectie ‘Nature on display’ toont een dynamische compositie met planten en andere natuurlijke elementen die verwijst naar een oude boom die op het plein stond van Ateliers 2005. De iep moest dit jaar worden gekapt vanwege de iepziekte. Wethouder Raat heeft zaterdag aangegeven in overleg te gaan met het college over het planten van een nieuwe boom.


De lichtkunst is een maand lang van 17.00 uur tot 22.00 uur te zien bij Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie