Er werden verschillende spinninglessen gegeven op het Stadsplein. Tijdens de eerste les deden Amstelveense talenten en prominenten mee.
Er werden verschillende spinninglessen gegeven op het Stadsplein. Tijdens de eerste les deden Amstelveense talenten en prominenten mee. Naomi Heidinga

Amstelveen on Wheels als aftrap voor Nationale Sportweek

18 september 2021 om 17:53 Overig

AMSTELVEEN Spinnen, fietsen, skelteren en skateboarden: tijdens Amstelveen on Wheels konden Amstelveners kennismaken met diverse sporten. Het evenement op het Stadsplein vormde het startsignaal voor de Nationale Sportweek, die van 17 tot en met 26 september duurt. Het was voor het eerst dat AmstelveenSport het begin van de sportweek zo groots vierde.

De opening werd zaterdag verricht door wethouder Rob Ellermeijer en hockeyster Felice Albers. Ze won tijdens de Olympische Spelen in Tokio de gouden medaille met het Nederlandse vrouwenteam. Albers kon niet meedoen aan de spinningsessie; haar wachtte een weerzien met haar teamgenoten in Rosmalen. Wethouder Ellermeijer liet zich wel van zijn sportieve kant zien. Hij deed mee aan de eerste spinningsessie, net als een groot aantal andere Amstelveense sporttalenten en prominenten. Met de Sportweek wordt aandacht gevraagd voor het belang van sport. Om mensen te motiveren om te gaan sporten, kunnen ze deze week op laagdrempelige manier kennismaken met diverse sporten. Kijk voor het aanbod in Amstelveen op www.amstelveensport.nl.

Voor kinderen was er een parcours uitgezet op het plein.
Ook werd er skateboardles gegeven op het plein.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie