Van links naar rechts: Sander van Ginkel en Paul van Merrienboer van Check, Nynke Pranger en wethouder Rob Ellermeijer.
Van links naar rechts: Sander van Ginkel en Paul van Merrienboer van Check, Nynke Pranger en wethouder Rob Ellermeijer. Gemeente Amstelveen

Meer elektrische deelscooters in Amstelveen: ‘ideaal alternatief voor de auto’

6 maart 2021 om 17:27 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Amstelveners kunnen sinds deze week gebruik maken van meer elektrische deelscooters. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met aanbieder Check. “De deelscooter is een ideaal alternatief voor de auto en een goede aanvulling op het openbaar vervoer”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Amstelveen sloot eerder al een overeenkomst met aanbieder Felyx, dat al een aantal jaar actief is in Amsterdam. Net als de groene scooters van Felyx kunnen de wit met paarse scooters van Check worden gevonden en achtergelaten in zogenoemde servicegebieden in Amstelveen. Gebruikers kunnen een scooter vinden en reserveren via de apps van de aanbieders.

DUURZAAM De gemeente is enthousiast over de komst van meer elektrische deelscooters in Amstelveen. “We verwelkomen slimme innovaties. Amstelveen wordt steeds drukker en voller. Deelmobiliteit is daarom erg belangrijk zoals we ook uiteen hebben gezet in onze mobiliteitsvisie“, zegt Ellermeijer. “Elektrische deelscooters vormen een goede bijdrage aan de deelmobiliteit en zijn een duurzame aanvulling op het vervoersaanbod voor veel Amstelveners, net zoals de deelfietsen die we hier hebben.”

PARKEEROVERLAST Amstelveen heeft met beide aanbieders afspraken gemaakt om overlast door eventueel verkeerd geparkeerde scooters tegen te gaan. Gebruikers van Check kunnen bijvoorbeeld een verkeerd geparkeerde scooter melden via de app zodat deze kan worden verplaatst. Ook voert Check actief campagne bij haar gebruikers over het belang van goed parkeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie