Afbeelding
Eigen foto

Verhalen uit de luchtvaart in nieuw boek ‘Luchtlijnen en grondtonen’

21 maart 2021 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Recentelijk is verschenen het boek ‘Luchtlijnen en grondtonen, een luchtvaartgeschiedenis’, door Mariet van Nes, die gedurende 25 jaar heeft gevlogen als stewardess/purser, en de opleidingen voor cabinepersoneel verzorgde.

In het eerste deel van het boek vertelt ze over de betekenis van het vliegen voor de eerste vliegers uit de eerste helft van de vorige eeuw die voor een groot deel in Amstelveen woonden. Met een schuitje staken ze de Ringvaart over. Hun leven was avontuurlijk en gevaarlijk; het waren de vliegers die met linnen bespannen Fokkervliegtuigjes probeerden routes in Europa en daarna naar Nederlands-Indië te vinden. Zonder drukcabine, verwarming, uittrekbaar onderstel en met nog nauwelijks apparatuur aan boord.

Het uitgebreide tweede deel verhaalt over een in 1973 op Uilenstede wonende studente die om haar studie te financieren een baan in de luchtvaart zoekt. Het vliegen wordt haar passie en in dit boek vertelt zij over de verstrekkende gevolgen die het vliegen op haar leven kreeg. Het is het meeslepende en boeiende, maar ook ontroerende verhaal over het contact met collega’s in de cabine, in de cockpit en met passagiers, over reizen, vliegveiligheid, vliegangst en romantiek.

Het informatieve boek geeft een inkijk in een vliegend bestaan. Het boek ‘Luchtlijnen en grondtonen’ telt 437 pagina’s. Het is te koop voor 24,50 euro via de website van uitgeverij Elikser, Leeuwarden, en ook bij boekhandel Venstra, Stadsplein 102 A in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie