Het vliegverkeer op Schiphol komt langzaam weer op gang.
Het vliegverkeer op Schiphol komt langzaam weer op gang. René de Leeuw

Verschuivingen in Kieswijzer Luchtvaart

4 februari 2021 om 17:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Deze week is de Kieswijzer Luchtvaart gepubliceerd door Vliegenaanbanden.nl, gebaseerd op een grondige analyse van de standpunten van de Nederlandse politieke partijen. De kieswijzer helpt mensen een keuze te maken bij de Tweedekamerverkiezingen van 17 maart aanstaande.

Wie - vanwege de dreigende klimaatcrisis en/of als slachtoffer van vervuiling en lawaai - minder vliegtuigen de lucht in wil hebben doet er verstandig aan een partij te kiezen uit het groene rijtje. Voorstanders van groei kunnen terecht bij partijen als VVD, PVV en FvD.


RELEVANTE STANDPUNTEN Voor de analyse werden relevante rubrieken gebruikt om de standpunten te beoordelen, bijvoorbeeld klachten van bewoners, prijsverhoging, Klimaatakkoord van Parijs en de opening van Lelystad Airport.
De scores op deze punten resulteren in rapportcijfers die variëren van 0 (zeer sterk voor groei) tot 100 (zeer sterk gekant tegen groei).


KOPLOPERS Koplopers tegen groei van het vliegverkeer in ons land zijn Partij voor de Dieren en GroenLinks.

De Kieswijzer werd eerder gepubliceerd in februari en oktober 2020. Van oktober tot heden verschoven enkele partijen van score of positie. De nieuwe nummer 3 bijvoorbeeld, de CU, keerde zich onlangs af van het kabinetsbeleid en pleit nu voor het gesloten houden van Lelystad en krimp van Schiphol. De PvdA is gaandeweg kritischer geworden ten aanzien van vliegen.
Meer uitleg over methode en rubrieken en informatie over de standpunten van partijen is te vinden op https://vliegenaanbanden.nl/kieswijzer-januari-2021

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie