Het Beweegplein bij Panta Rhei
Het Beweegplein bij Panta Rhei Foto: Archief/Naomi Heidinga

Panta Rhei sluit zich aan bij Cedergoep waar ook HWC onder valt

30 maart 2023 om 11:46 Onderwijs

AMSTELVEEN De stIchting Cedergroep en de stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen gaan per 1 april fuseren. Dat betekent dat de scholengemeenschap Panta Rhei die tot nu toe als zelfstandige school bestuurd werd door de laatstgenoemde stichting, deel gaat uitmaken van de Cedergoep. Daar valt in Amstelveen ook het Hermann Wesselink College (HWC) al onder. Na de fusie zal de algemeen bijzondere grondslag van Panta Rhei behouden blijven. 

Het voortgezet onderwijs in de regio Amstelveen en Amsterdam staat de komende jaren voor de uitdaging om ook voor de toekomst een gevarieerd onderwijsaanbod te garanderen, stellen Gerard den Besten (ad interim directeur Panta Rhei) en Duco Adema (bestuurder Cedergroep). Het onderwijs moet volgens hen goed kunnen  inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de wensen van ouders en leerlingen.

In het bijzonder geldt dit volgens de twee voor het beroepsgericht onderwijs. ‘Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit het beste kan worden gerealiseerd door het onderwijsaanbod van beide stichtingen onder één bestuurlijke verantwoordelijkheid en regie samen te brengen, namelijk die van de Cedergroep,’ aldus Den Besten en Adema.

De fusie gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari. Daarmee bestaat de Cedergroep nu uit 6 scholen namelijk: Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB), het Hermann Wesselink College, het Hervormd Lyceum West, het Hervormd Lyceum Zuid, Panta Rhei en het Veenlanden College (met twee vestigingen in De Ronde venen).”

Den Besten en Adema zijn blij dat de fusie in relatief korte tijd tot stand is gekomen. De komende twee jaar volgt een implementatietraject om de fusie te bestendigen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee de kansen vanuit beide stichtingen kunnen benutten. En daarmee in Amstelveen en omliggende gemeenten het vmbo kunnen versterken, het onderwijsaanbod aantrekkelijker en gevarieerder kunnen maken, het werkgeverschap kunnen versterken en de ondersteuning verder kunnen professionaliseren.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie