Techniek Driedaagse.
Techniek Driedaagse. Patrick Hesse

Panta Rhei neemt voor het eerst deel aan Techniek Driedaagse

8 oktober 2022 om 14:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei heeft voor het eerst deelgenomen aan de Techniek Driedaagse van Technet Amstel & Venen. Het techniekfestijn vond op 27, 28 en 29 september plaats in Aalsmeer. Bijna 4.000 leerlingen van scholen uit de regio maakten daar kennis met alles wat techniek te bieden heeft, zoals vloerverwarming aanleggen, een hologram maken, of graven met een graafmachine

“Techniek is leuk,’’ roept Gabi enthousiast. “Hier kan ik vast oefenen voor later; dan word ik ingenieur bij NASA.’’ Panta Rhei mocht dit jaar bij wijze van pilot voor het eerst meedoen aan het evenement en dat was een groot succes. Limar uit klas 1 ontdekte dat ze het best leuk vindt om met haar handen te werken. “Ik heb een mini-auto van metaal gebouwd”, vertelt ze enthousiast. Voor de Techniek Driedaagse had ze geen idee wat technisch werk eigenlijk inhoudt, geeft ze toe. “Het is eigenlijk best wel gaaf.”

KENNISMAKEN MET TECHNIEK “We willen dolgraag dat meer leerlingen uit Amstelveen kunnen kennismaken met techniek op deze Techniek Driedaagse”, zegt Martine Wardenburg, programmamanager Sterk Techniekonderwijs Amstelland. “Maar omdat de maximale capaciteit is bereikt met leerlingen uit de regio, moeten er meer branchehoeken met workshops komen. Daarvoor hebben we techniek- en technologiebedrijven uit Amstelveen nodig.” Martine hoopt dat het succes van dit jaar zal helpen om dit doel te bereiken.

ACHT BRANCHEHOEKEN In de grote hal van Van Vliet Containers in Aalsmeer waren drie dagen lang 200 lokale technici en vrijwilligers in de weer met de leerlingen. Er werden 50 workshops aangeboden in acht branchehoeken: Duurzaamheid, Bouw, Automotive & Logistiek, Robotica, Installatietechniek, ICT & Nieuwe Media en de nieuwe branchehoek Maritiem en Metaal &Kunststof. Zo ging Regilio aan de slag bij ICT & Nieuwe Media. “Ik zag mezelf als hologram, dat was heel cool”. Assia stapte in de branchehoek Bouw op een graafmachine. “Ik vond het echt leuk om zo’n groot ding te besturen,’’, zegt zij. “Ik moest het even leren, maar daarna lukte het echt goed.’’ Ook Jochem was op de graafmachine geweest: “Dat was super leuk’’, zegt hij blij. “Nú weet ik wat ik worden wil!”

Tijdens de Open Avond op donderdag 29 september kwam een recordaantal van bijna 2.000 ouders met kinderen en andere geïnteresseerden uit de regio een kijkje nemen op de Techniek Driedaagse. Projectleider Karin Wateler van Technet Amstel & Venen is erg blij met deze grote belangstelling. “Omdat ouders een belangrijke rol spelen bij de keuze voor de opleiding van hun kind is het belangrijk dat ook zij ervaren hoe divers techniek is, welke kansen er liggen en hoe blij hun kinderen hiervan worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie