Emiel Sjaardema en Wim Visser van 50Plus bij een van de kantoren in de Bovenkerkerwegzone.
Emiel Sjaardema en Wim Visser van 50Plus bij een van de kantoren in de Bovenkerkerwegzone. 50Plus

50Plus Amstelveen pleit in motie voor behoud bestaande panden Bovenkerkerwegzone

13 maart 2023 om 11:34 Nieuwbouw

AMSTELVEEN 50Plus pleit in een motie voor hergebruik van de bestaande bouw in de Bovenkerkerwegzone. Ook wil de partij vasthouden aan een de maximale bouwhoogte zoals die is vastgelegd in de gemeentelijke hoogbouwvisie uit 2019. Daarin is opgenomen dat bij hoogbouw boomkruinhoogte de Amstelveense maat is. Ook bij hergebruik van bestaande bouw in de Bovenkerkerwegzone kan daar volgens 50Plus aan voldaan worden. De motie wordt in de raadsvergadering van 29 maart besproken.

De partij wijst erop dat omwonenden niet verrast willen worden met hoogbouw die ruimte en uitzicht beperken. 50Plus wijst er in dat kader op dat 2023 het jaar van de participatie is voor de gemeente Amstelveen. ‘Dat betekent wensen en zorgen van burgers serieus nemen. Wat 50Plus betreft kunnen in de kwestie ‘Bovenkerkerweg’ belangrijke stappen worden gezet.” 

Circulair bouwen, in dit geval het hergebruik van de bestaande panden voor woondoeleinden, heeft de voorkeur voor 50Plus Amstelveen. ‘Het slopen van panden en elders opnieuw bouwen zorgt voor extra uitstoot, iets wat met hergebruik beperkt kan worden.’

Daarnaast pleit 50Plus voor realisatie van een ‘knarrenhof’. ‘Bij inwoners van Middenhoven leeft, net als bij veel andere Amstelveners, de behoefte aan (zorg)woonruimte voor hun kinderen en ouders. Een ‘knarrenhof’ zou daarbij een mooie aanvulling zijn, stelt de partij.

50Plus Amstelveen geeft in de motie tevens aan de voorkeur bij de ontwikkeling te geven aan partijen die niet gaan voor het maximaliseren van de winst. De partij is van mening dat er ook gekozen kan worden voor woningcorporaties, pensioenfondsen of stichtingen (zoals stichting Knarrenhof) om dit project te faciliteren. Een initiatief om in Amstelveen ruimte te geven aan een ‘knarrenhof’ kan in ieder geval ook rekenen op de steun van GroenLinks en de ChristenUnie, meldt 50Plus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie