Impressie van het toekomstige wooncomplex.
Impressie van het toekomstige wooncomplex. Gemeente Amstelveen

Bestemmingsplan woningen eerste fase Allemankwartier naar gemeenteraad

17 april 2024 om 10:01 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Het bestemmingsplan voor het eerste deel van de ontwikkeling van het gebied rond wijkcentrum Alleman wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad neemt daar naar verwachting op 22 mei een besluit over. Het bestemmingsplan omvat de bouwmogelijkheid van 33 woningen naast basisschool De Bloeiwijzer op het terrein waar vroeger de Bankrashal stond. Tevens wordt de locatie van het nieuwe gemeentelijke wijkcentrum Alleman/Medisch Centrum Bankras aan Den Bloeyenden Wijngaerdt vastgelegd.

Het project onder de naam Allemankwartier moet volgens de gemeente een gebiedsimpuls voor de wijk Bankras/Kostverloren. Het voorziet onder meer, naast het toevoegen van woningen, in uitbreiding en verbetering van de gezondheid- en welzijnsfunctie in de wijk door de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouw. Daarin komen het nieuwe wijkcentrum Alleman en het Medisch Centrum Bankras inclusief een apotheek. 

OVERLEG MET BUURT

“Het overleg met de buurt over de woningen naast de basisschool heeft uiteindelijk geleid tot een beter plan,” stelt wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening). “In goed overleg zijn de woningen ingepast in de omgeving met aandacht voor een groene inrichting van de openbare ruimte. We zijn tevreden met het resultaat.”

TWEEDE FASE

Het tweede deel van de ontwikkeling van Allemankwartier kan pas starten nadat het verouderde wijkcentrum is gesloopt. De sloop is niet eerder dan in 2027 voorzien omdat voor die tijd het nieuwe wijkcentrum/medisch centrum moet zijn opgeleverd. Op die locatie zijn twee appartementengebouwen gepland met in totaal 90 appartementen, waarvan 30 sociale woningen van Eigen Haard.


Overzichtstekening toekomstige situatie Allemankwartier: G1 Multifunctionele gebouw, G2 33 woningen, G3 en G4 toekomstige woongebouwen. - Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie