Ontmoeting op een van de eerder in het land gehouden Buurtcampings.
Ontmoeting op een van de eerder in het land gehouden Buurtcampings. Dennis Tax

Buurtcamping komende zomer in Amstelveen; vrijwilligers gezocht

21 februari 2024 om 13:41 Evenementen

AMSTELVEEN Komende zomer vindt er weer een Buurtcamping plaats in Amstelveen. Het doel is om de sociale samenhang te verbeteren door ontmoetingen tussen buurtbewoners te stimuleren. De organisatie is op zoek naar buurtbewoners om het evenement mogelijk te maken. Op maandag 11 maart wordt er van 19.30 tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden gehouden in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. 

Afgelopen zomer vond er op 9 september voor het eerst een Buurtcamping plaats in de wijk Kostverloren. Het ging om een dagcamping op het grasveld achter KinderRijk aan het Oostelijk Halfrond. Er vonden allerlei activiteiten plaats zoals schilderen met het Cobra Museum, een pannenkoekenlunch, een bingo en een barbecue. Komende zomer staat er weer een camping voor buurtbewoners op het programma.

BETROKKEN BUREN

De Buurtcamping is een landelijk initiatief. Dat gebeurt meestal in de vorm van een driedaagse pop-up camping in een wijkpark. De Buurtcamping wordt gedragen door vrijwilligers en betrokken bewoners die de camping met hulp van de landelijke stichting organiseren. Op de Buurtcamping kamperen bewoners in hun eigen buurt. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar beter kennen. Dat moet zorgen voor meer betrokken buren en nieuwe vriendschappen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst in wijkcentrum Alleman kan via: britt@de-buurt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie