Ook in Park Middenhoven zijn enkele bomen gesneuveld.
Ook in Park Middenhoven zijn enkele bomen gesneuveld. Dorothee Klopper

Naar schatting zeker honderd bomen omgewaaid in Amstelveen

23 februari 2022 om 12:21 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Storm Eunice heeft vrijdag ook in Amstelveen flinke schade aangericht. Zo zijn er veel bomen omgewaaid. Het geschatte aantal bedraagt nu volgens de gemeente circa 100, maar de verwachting is dat dit bij een verdere inventarisatie nog op zal lopen . Daarbij is een aantal bomen beschadigd en moet daardoor ook worden gesnoeid of gerooid. ‘De gemeente houdt bij waar bomen worden weggehaald in verband met mogelijke herbeplanting op een later moment,’ zo meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

De hulpdiensten, politie en brandweer, hebben er volgens B en W vrijdag alles gedaan om mensen te helpen en problemen op te lossen. ‘Ook wijkbeheer van de gemeente heeft met meerdere ploegen het hele weekend met man en macht gewerkt om omgewaaide bomen en takken en losgeraakte materialen op te ruimen en wegen en paden in onze gemeenteweer begaanbaar te maken. Daarbij heeft de bomenploeg op vrijdagavond een aantal acute situaties adequaat weten op te lossen, onder meer aan de Noorddammerlaan en de Laan Nieuwer-Amstel, waardoor schade is voorkomen.’ 

De aanhoudende regen en wind bemoeilijkten de opruimwerkzaamheden. Het college laat weten grote waardering te hebben voor de inzet, professionaliteit en het teamwork van deze diensten. 

OPRUIMWERKZAAMHEDEN Alle wijkteams worden deze week ingezet voor de opruimwerkzaamheden. Het duurt volgens B en W naar verwachting nog enige weken voor alles is opgeruimd en afgezaagde bomen en takken uit de bermen zijn weggehaald. De omvang van de schade aan de openbare ruimte is op dit moment nog niet in te schatten.

De heemparken in Amstelveen waren dit weekend gesloten om risico’s voor bezoekers te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie