Tijdens de storm Eunice kwam in de Olympiadelaan een boom op een rijdende auto terecht. De inzittende is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Tijdens de storm Eunice kwam in de Olympiadelaan een boom op een rijdende auto terecht. De inzittende is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. EVL/Rob Franken

Storm Eunice houdt huis in Amstelveen: bomen geveld, vrachtwagens op A9 gekanteld

18 februari 2022 om 16:15 Overig

AMSTELVEEN Storm Eunice heeft ook in Amstelveen de nodige schade veroorzaakt. Er waaiden op diverse plekken bomen om. In Bovenkerk belandde een boom tegen een huis. Op de Olympiadelaan raakte een inzittende van een auto bekneld toen er een boom op de auto viel. Ook kantelden op de A9 meerdere vrachtwagens, onder meer ter hoogte van Amstelveen.

Het KNMI had vanmorgen voor onder meer Noord-Holland Code rood afgekondigd vanwege de zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur die verwacht worden (aan de kust tot 130 km per uur). Er kunnen volgens het KNMI door de windstoten aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. In verband met het weeralarm zijn alle bussen, trams en metro´s van het GVB na 14.00 uur gestopt met rijden. Dat geldt ook voor de Amstelveenlijn (tram 25) en tram 5 in Amstelveen. Ook Connexxion heeft vanaf 14.00 uur het busvervoer in Amstelland-Meerlanden gestaakt.

Het KNMI heeft opgeroepen om maatregelen te treffen om schade of letsel te voorkomen en om niet op reis te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Code rood geldt tot 3 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Daarna geldt tot 6 uur nog Code geel.

Het KNMI verwacht dat de wind aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag van het zuiden uit af gaat nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie