Het Amsterdamse Bos.
Het Amsterdamse Bos. Joop Touw

Afsluiting van diverse paden in bos wegens werk aan ‘ruimte voor natuur’

4 januari 2022 om 08:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In het Amsterdamse Bos wordt sinds begin vorig jaar gewerkt aan uitvoering van het project ‘Ruimte voor natuur’. In het deel van het bos ten zuiden van de A9 worden overbodige en parallelle paden verwijderd. Het bosbeheer brengt op deze plekken beplanting aan die bij het gebied past. Zo ontstaat daar een groter stuk aaneengesloten bos waar de natuur de ruimte krijgt. Op 10 januari wordt een begin gemaakt met de volgende fase (2.3) in het gebied ten noorden van camping Het Amsterdamse Bos. Diverse paden worden daar dan tijdelijk afgesloten In verband met de veiligheid voor bezoekers en medewerkers. De werkzaamheden duren tot eind 25 maart.   

Met het verwijderen van overbodige paden wordt uitvoering gegeven aan een van de ambities uit het nieuwe Bosplan: meer ruimte voor de natuur. Eind februari 2021 werd hiermee een begin gemaakt in het deel van het bos tussen de Nieuwe Meerlaan en de Ringvaart. Op 4 oktober is begonnen met de tweede fase in het gebied tussen De Poel, de Bosrandweg en de Nieuwe Meerlaan. Het werk verloopt volgens het bosbeheer voorspoedig. De restwerkzaamheden uit fase 2.1 en 2.2 zijn naar verwachting klaar op 21 januari. 

Ondertussen gaat op 10 januari fase 2.3 in het gebied ten noorden van de camping van start. Daar wordt ook tegelijkertijd het achterstallig onderhoud aan de te handhaven paden aangepakt. In verband met de werkzaamheden worden de paden binnen het werkgebied afgesloten. Dat geldt ook voor de parkeerplaats aan de Bosrandweg ter hoogte van de Kleine Poel. De camping blijft wel gewoon bereikbaar.

De verwachting is dat fase 2.3 eind maart klaar is, waarna de afrondende fase 2.4 volgt. Die werkzaamheden moeten in mei klaar zijn, waarmee de werkzaamheden in het deel van het bos te zuiden van de A9 klaar zijn. Het project ‘Ruimte voor natuur’ wordt daarna voortgezet ten noorden van de A9. 

Hieronder kaartje met paden die tijdelijk niet beschikbaar zijn.


Het gebied ten noorden van de camping waar de paden ruim twee maanden niet beschikbaar zijn. - Amsterdamse Bos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie