Afbeelding
Gemeente Amstelveen

46 ideeën in derde ronde groencampagne: ‘Nog steeds verrast door alle mooie groene initiatieven’

5 juli 2021 om 09:56 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De derde ronde van de groencampagne ‘Groen moet je doen!’ leverde 46 ideeën op. Bewoners uit de wijken Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven en Waardhuizen bedachten ze deze keer. De gemeente selecteerde er drie: knotwilgen langs de Vierlingsbeeklaan, een bloemenzee langs het water tussen Luttickduin - Schweitzerlaan en tegels vervangen voor groen bij speelplaatsen in de kruidenbuurt in Westwijk. Wethouder Floor Gordon bezocht 29 juni de drie indieners op locatie.

TEGELS ERUIT De ideeën zijn bekeken op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Ook is een belangrijk criterium dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. Wethouder Floor Gordon (groenbeheer): “Na drie groenrondes ben ik nog steeds verrast door alle mooie groene initiatieven die binnen komen. Samen met de bewoners en onze groenadviseur werken we de ideeën uit. Het is echt de samenwerking die deze campagne uniek maakt. Vooral inwoners weten wat vergroend kan worden: bijvoorbeeld een grijs pleintje.”

GROEN IDEE INSTUREN Het doel van de groencampagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen. De vierde en laatste groenronde is in oktober. Dan selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Elsrijk, Randwijck, Patrimonium en Oude Dorp. Ideeën indienen en stemmen kan nu al na het aanmaken van een account op denkmee.amstelveen.nl.

MEER INFORMATIE Op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen staat informatie over de campagne, de planning van de groenrondes en tips om gevels of tuinen te vergroenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie