Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Bewoners Stadshart en Bankras-Kostverloren opperen 23 ideeën voor groenere buurt

28 april 2021 om 12:35 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon bezocht donderdag 22 april een aantal bewoners dat ideeën indiende voor meer groen in de wijken Stadshart en Bankras-Kostverloren. De gemeente selecteerde vier ideeën tijdens de tweede ronde van de campagne Groen moet je doen! 

Het gaat om bomen tegenover City Garden in het Stadshart, een groener voorplein aan de Suze Groeneweglaan, bijvriendelijke groenstroken aan de Frits Mullerlaan en bloeiende boompjes en beplanting in de omgeving Fanny Blankers-Koenlaan.

MEER GROEN IN EIGEN BUURT Bewoners hebben 23 groene ideeën ingediend in de tweede groenronde. De gemeente selecteerde vier ideeën op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Ook is een belangrijk criterium dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. De gemeente gaat op basis van de vele goede ideeën tevens aan de slag met beplanting langs het Oostelijk Halfrond en een bijenhotel aan de Camera Obscuralaan. De gemeente zoekt daarnaast ook locaties voor fruitbomen in de stad. Wethouder Floor Gordon (groenbeheer): “We zijn blij met alle mooie, groene initiatieven. Wie weten beter dan bewoners zelf waar er behoefte is aan vergroening? Tijdens mijn bezoek hebben de indieners hun idee toegelicht en hebben we ter plekke met een groenadviseur en wijkbeheerder besproken hoe en wanneer we het idee gaan uitwerken.”

GROEN IDEE INDIENEN Het doel van de groencampagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Per groenronde stelt de gemeente hier circa 25.000 euro voor beschikbaar. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen. De derde groenronde is in juni. Dan selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk, Nes aan de Amstel en Buitengebied Zuid. Ideeën indienen en stemmen kan nu al na het aanmaken van een account op denkmee.amstelveen.nl.

INFORMATIE Op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen staat informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie