Aan de William Boothlaan zijn bloembollen geplant in de grasstroken. Een van de ''groene ideeën' uit de eerste ronde.
Aan de William Boothlaan zijn bloembollen geplant in de grasstroken. Een van de ''groene ideeën' uit de eerste ronde. Gemeente Amstelveen

Bewoners van 4 wijken in Amstelveen kunnen ideeën indienen om buurt groener te maken

26 februari 2021 om 16:35 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Bewoners van de wijken Bankras/Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord kunnen vanaf maandag 1 maart online via denkmee.amstelveen.nl ideeën indienen om hun buurt groener te maken. Dan start ronde 2 van de campagne ‘Groen moet je doen!’. Inmiddels zijn de eerste groene ideeën van ronde 1 in uitvoering: van bloembollen en bloemrijke borders in Groenelaan tot een groene ontmoetingstuin met kleurrijke bloemen aan de Kastanjelaan. Er volgen nog twee ronden.

Met de campagne ‘Groen moet je doen!’ kunnen Amstelveners ideeën indienen om de stad met nog meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin of een bloemenzee in plaats van een oud plantsoentje. De gemeente selecteert de ideeën op basis van financiële haalbaarheid, uitvoerbaarheid en het verhogen van de groenbeleving in de buurt. Aansluitend wordt een aantal ideeën uitgevoerd. 

“Het is mooi om te zien dat dankzij goede ideeën van bewoners de buurten met groen verfraaid worden. We zijn erg benieuwd naar de inbreng voor de wijken van ronde 2. Wij gaan met passie aan de slag met de groene ideeën,” aldus wethouder Floor Gordon (Groen).

Bewoners kunnen van maandag 1 maart tot en met zondag 28 maart ideeën indienen voor de wijken Bankras/Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord. De gemeente selecteert vervolgens ideeën voor een ronde langs locaties samen met de indieners. Groenadviseurs vertellen tijdens deze ronde of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. In mei en september zijn de overige wijken aan de beurt. Ideeën indienen en stemmen kan nu ook al voor die wijken in Amstelveen. Deze worden echter pas later beoordeeld.

De gemeente werkt ideeën van de eerste groenronde nu uit. Aan de William Boothlaan zijn bloembollen geplant in de grasstroken. Binnenkort maken tegels op de hoek van de William Boothlaan en de Dr. A. Ariënsstraat plaats voor bloemrijke borders met vaste planten die goed zijn voor insecten en vlinders. In overleg met bewoners en VVE van de flat aan de Kastanjelaan gaat de gemeente de ‘Oakpark’ tuin omtoveren tot groene ontmoetingstuin met bloemen die het hele jaar kleur geven. Voor het stenige Veenendaalplein ligt een ontwerp op tafel waar tegels worden ingeruild voor meer groen. De gemeente neemt dit ontwerp mee in een groter reconstructieplan van dit woongebied. Een participatietraject met buurtbewoners start dit voorjaar.


Zie voor meer informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen: denkmee.amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie