Afbeelding
Jasmijn Weenink
column jasmijn

Hiervoor kun je thuis blijven

12 juni 2021 om 10:03 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Eergisteren was het weer eens maandag. Ik keek uit mijn raam terwijl ik aan mijn website timmerde. Onder luid gekwetter streek er een jong koolmeesje neer in mijn vlinderstruik. De vader (vergeleken met zijn vrouw heeft hij een bredere en langere ‘stropdas’) was bezig met het verzamelen van zonnebloempitjes uit het schaaltje dat in de struik hangt. 

Snel mijn camera gepakt en zo tevreden met het resultaat dat ik vader en kind een plekje in deze krant gun! De koolmeesjes zijn geboren in het nestkastje van mijn buurvrouw. Ik heb een aantal keren mijn hart vastgehouden, omdat er veel katten zijn in deze buurt. Zo heb ik vorig jaar gezien hoe een jonge ekster gepakt werd door een kat. Het staat nog steeds op mijn netvlies. De ouders hebben maandenlang hun best gedaan om het jong groot te brengen en in luttele seconden is het weg. Meerdere instanties hebben dit jaar gepleit voor een avondklok voor de kat in het broedseizoen. Een goed initiatief!

Wil je ook vogels leren herkennen en/of fotograferen? Gewoon in Amstelveen? Schrijf je dan in voor een workshop vogelfotografie via www.jasmijnfotografeert.nl/dierenfotografie.htm of mail naar jasmijnfotografeert@gmail.com


Foto’s: Jasmijnfotografeert

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie