De lammetjes zijn nog erg jong.
De lammetjes zijn nog erg jong. Jasmijn Fotografeert

Jasmijn Fotografeert: Hoera, het is nu echt lente!

17 april 2021 om 10:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In mijn zoektocht naar de ultieme lentefoto kon ik niet kiezen tussen schattige lammetjes en huppelende koeien, die na een lange winter lekker weer naar buiten mogen. 

Deze fijne ‘keuzestress’ gaf mij de kans om een paar uur door te brengen met pasgeboren lammetjes en ze te vragen om wat bokkensprongen voor me te maken. Luisteren deden ze niet echt, helaas. Ik had gehoopt op een foto met 4 pootjes in de lucht. Maar volgens de boer zijn de lammetjes daar nog wat te jong voor. Dit was hun eerste dag buiten (wat een eer dat ik daar bij mocht zijn!) en ze waren pas één tot twee weken oud. Nog niet sterk genoeg om zo hoog te springen. Die foto zit dus nog in de pijplijn. Voor nu ben ik heel blij met dit plaatje. En ik hoop dat het jullie ook een echt lentegevoel geeft. 

De foto van de koeien was een gelukje. Ik was op zoek naar grutto’s en toen liep ik op het juiste moment op de juiste plek en kwamen deze dames net hun stal uit gehuppeld. De blijdschap spat er van af. Heerlijk! Deze koeien zijn onderdeel van een melkcoöperatie die een aantal boeren is gestart met steun van de Vogelbescherming. De boeren doen aan agrarisch natuurbeheer en helpen hiermee weidevogels en andere natuur. Dit is één van de redenen dat we hier zo’n diversiteit aan flora en fauna hebben. En daarvan kunnen we allemaal genieten. Gewoon in Amstelveen! 

Gelukkig kunnen we in coronatijd nog wel wandelen. Kom je gezellig met mij Amstelveen ontdekken? Ik organiseer informatieve wandelingen in onder andere de parken en de polders. Zie de speciale aanbieding op mijn website: jasmijnfotografeert.nl/stadswandeling.htm.

Groeten Jasmijn!


De koeien lijken het fijn te vinden dat ze weer naar buiten mogen. (Foto: Jasmijn Fotografeert)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie