Veel jongeren hebben een uitgesproken mening over de klimaatveranderingen en zijn zij bereid zich hiervoor in te zetten.
Veel jongeren hebben een uitgesproken mening over de klimaatveranderingen en zijn zij bereid zich hiervoor in te zetten. Pixabay

Amstelveen wil jongeren inzetten als ‘influencers’ van ouders op gebied van verduurzaming

9 april 2021 om 13:10 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen doet onderzoek naar de mogelijkheid om jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar bij duurzaamheid te betrekken. Ook wordt bekeken of jongeren hiervoor ingezet kunnen worden als ‘influencer’ richting hun ouders.

Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) hebben veel jongeren een uitgesproken mening over de klimaatveranderingen en zijn zij bereid zich hiervoor in te zetten. “Dat jongeren een groen hart hebben is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden.  We kijken er naar uit ze te betrekken bij een duurzaam Amstelveen.”

Wethouder Frank Berkhout (Jeugd) vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun stem te laten horen. “Maar we willen ook kijken hoe we ze beter bij het duurzaamheidsbeleid kunnen betrekken. Op deze manier koppelen inspraak en duurzaamheid op een goede manier aan elkaar.”

PASSEND CONCEPT Wat de beste manier is om de Amstelveense jongeren bij de verduurzaming te betrekken, zal uit het onderzoek moeten blijken. Het onderzoek bestaat uit een Instagram-enquête die momenteel loopt, interviews met jongeren en interviews met experts op het gebied van jongerenparticipatie en duurzaamheid. Dit zal uiteindelijk een voorstel opleveren. De gemeente hoopt door middel van het onderzoek en het passende concept de Amstelveense jongeren optimaal te betrekken bij haar duurzaamheidsbeleid.

Jongeren die willen meepraten over de participatiemogelijkheden of meer willen weten over het lopende onderzoek kunnen contact opnemen via robin.bakker@amstelveen.nl . Vanwege de huidige maatregelen rondom COVID-19 vinden de gesprekken telefonisch of online plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie