Wethouder Floor Gordon hield donderdag weer een online coronaspreekuur voor lokale ondernemers.
Wethouder Floor Gordon hield donderdag weer een online coronaspreekuur voor lokale ondernemers. Gemeente Amstelveen

Amstelveen wil geld van Rijk om maatwerk bij coronahulp aan ondernemers te kunnen leveren

5 maart 2021 om 17:25 Corona

AMSTELVEEN “We gaan ons weer sterk maken bij het Rijk om maatwerk te kunnen aanbieden vanuit de gemeente. Eigenlijk is de oproep aan het Rijk: als je zelf geen maatwerk levert, geef ons als gemeente dan de financiële middelen om dat maatwerk op lokaal niveau te regelen.” Dat zegt wethouder Floor Gordon na afloop van  het tweede coronaspreekuur dat zij donderdag 4 hield. Hiervoor hadden zich zes bedrijven aangemeld.

“Bedrijven waarderen de creativiteit waarmee we in Amstelveen proberen er voor ondernemers te zijn, zoals de noodlening en de ‘Anderhalve meter subsidie’ voor MKB bedrijven. Maar elke keer weer schrik je van het feit dat er ondernemers zijn die toch net buiten de boot vallen voor de landelijke financiële regelingen. Omdat ze net op het verkeerde moment zijn gestart, een herstart hebben gemaakt of op een andere manier niet onder de algemene regels vallen,”aldus de wethouder. Ze roept het Rijk daarom op om de gemeente in staat te stellen om in dergelijke gevallen maatwerk te bieden.  

Wethouder Floor Gordon sprak tijdens het spreekuur met een business-to-business ondernemer van een groothandel in sanitair, die het ook zwaar heeft. Met name voorraden die oplopen en afspraken met klanten op locatie die slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn. Ook sprak zij met ondernemers in het taxivervoer, in de horeca, een judoschool en een lasergame-exploitant. Bedrijven waarderen een luisterend oor en aandacht, maar vragen nu ook steeds meer vertrouwen van de overheid dat zij op een goede manier kunnen omgaan met het weer veilig openstellen van (delen van) hun bedrijf. Ondersteuning van de gemeente kan ook bestaan uit het vergroten van sociale veiligheid op industrieterreinen als ondernemers gebruik maken van de ruimere openingstijden om de achterstanden in te halen.

AANMELDEN Het volgende spreekuur wordt op 12 april gehouden van 15.00 tot 17.00 uur. Ondernemers die behoefte hebben aan een gesprek met de wethouder, kunnen zich aanmelden via ondernemersloket@amstelveen.nl met als onderwerp ‘coronaspreekuur wethouder Economische Zaken’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie